Zin om een project op te starten waarin de participatie van ouderen cruciaal is? Dien dan nu een projectvoorstel in bij de Koning Boudewijnstichting.
U bent weerom van harte uitgenodigd om deze zomer mee een Schatten van Vlieg-zoektocht te organiseren. Families en jonge kinderen kunnen zo op een bijzonder laagdrempelige manier kennismaken met uw huis en werking.
Startte u dit schooljaar een Buurten met erfgoed- of ander samenwerkingsproject met een school? Bent u van plan dat binnenkort te doen? Of misschien twijfelt u nog? Kom mee ervaringen uitwisselen op 14 maart.
Een aantal Gentse musea bundelden de krachten en organiseerden onlangs een TOP-dag voor gidsen in MSK Gent. Ook FARO nam een sessie in handen, en zorgde voor een round-up van de dag.
In het septembernummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed willen we u een breed spectrum bieden van voorbeelden en praktijken van jongeren en/in erfgoed(werk). En dat graag samen met u. Schrijft u mee?
Op 1 februari vindt 'Dig It Up' plaats, een inspiratiedag voor cultuurmedewerkers over digitale cultuureducatie.
In 2022 lanceerde ICOM de nieuwe internationale museumdefinitie. Kunsteducatieve organisatie Bamm! miste echter nog de stem van kinderen en jongeren. En dus gingen ze zelf aan de slag, mét resultaat.
Hoe maken we van kinderen en jongeren medebestuurders of coprogrammatoren? Hoe zetten we ze mee aan het roer in onze organisatie? Hoe, in andere woorden, geven we ze een fundamentele stem die mee de keuzes in de werking bepaalt?
Op 24 oktober start de nieuwe editie van de Basiscursus participatie, die voluit focust op cocreatie met kinderen en jongeren in cultureel-erfgoedwerk.
Bent u op zoek naar de basics voor een duurzame samenwerking tussen erfgoed en onderwijs, of wil u zich verdiepen in een bepaalde methodiek? Het kan!
De Roadtrip Cultuureducatie van publiq deelt weerom een aantal mooie erfgoedpraktijken met het ruimere culturele veld.
De netwerkdag van ICOM CECA België, op 2 maart in het KMSKA, gaf gelegenheid om kennis te maken met de vernieuwde publiekswerking van het ‘Schoonste Museum’ én om daarover samen te reflecteren.