Op zoek naar middelen voor uw kleinschalig erfgoedproject? Dan zet de vorming ‘Erfgoedcrowdfunding’ u alvast op de sporen.
Na 21 edities organiseerde FARO in 2022, naast de vertrouwde Erfgoeddag op zondag, voor het eerst een Erfgoedweek. Benieuwd hoe we die ervaren hebben? Een nieuwe publicatie blikt terug én vooruit.
Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Is uw cultureel-erfgoedorganisatie nog niet vindbaar op de kaart? Meld u dan nu aan.
Texture presenteert Vlasvelden in België. En dat is een primeur. Er is dan ook heel wat vlas te spotten in Vlaanderen en Wallonië. Een ideale uitstap met een zonnig weekend in het vooruitzicht?
Histories peilde naar de ervaringen van enkele heemkundigen, genealogen en andere erfgoedvrijwilligers die tijdens Erfgoeddag-week een uur voor de klas stonden.
Maakte u al een keuze uit het rijke Erfgoeddagaanbod? Doe het snel, want zondag is het zover! Of misschien trekt u tijdens de aansluitende Erfgoeddag-week zelf naar een klas?
Na een geannuleerde editie in 2020 en de coronaproof editie in 2021 (thema: De Nacht) is Erfgoeddag dit jaar helemaal terug. En wel met een ongezien aantal activiteiten voor het publiek én scholen.
U diende een activiteit in voor Erfgoeddag en bent intussen volop in de weer met de concrete uitwerking ervan. Dacht u daarbij ook al aan de verzekering van uw vrijwillige medewerkers?
Heel wat erfgoedorganisaties plannen op Erfgoeddag een tentoonstelling waarin kwistig geput wordt uit verzamelingen oude klasfoto’s. Maar mag dat zomaar, foto’s tentoonstellen waarop mensen zo prominent in beeld komen? Een aantal tips.
Een handige stift die het pad effent naar een gesprek over hoe divers en dynamisch het begrip 'erfgoed' kan geïnterpreteerd worden: dat is de nieuwe 'Dit is erfgoed'-fluostift van Erfgoeddag.
U schreef zich in als Erfgoedklasbak maar bent nog op zoek naar begeleiding? Volg dan het coachingstraject dat FARO samen met Oetang aanbiedt. Twijfelt u nog? In dit blogbericht leert u Oetang en hun ambities beter kennen.
Hoe kunt u de communicatie van uw erfgoedorganisatie en -evenementen met de nodige verhalen doorspekken? In een online webinar geeft Kristof D'Hanens van I Like Media u heel wat concrete tips en advies.