Toolbox 'Erfgoed waarderen' online

Voorraadpotten

Minister van Cultuur Sven Gatz benadrukt het belang van een waardering in zijn conceptnota Naar een duurzame cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen. Een langetermijnvisie voor cultureel erfgoed en cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen, ingediend op 19 april 2016.

Een waardering van cultureel erfgoed is een participatief proces en vormt de basis voor een duurzame cultureel-erfgoedwerking. Het wordt ingezet met als doel om op een rationele manier te herkennen en verzamelen, behouden en borgen, onderzoeken, presenteren en toeleiden; de vijf basisfuncties van het Cultureelerfgoeddecreet.

Vandaag lanceren we de toolbox 'Erfgoed waarderen'. Hierin verzamelen we voor u de nodige informatie over het waarderen van cultureel erfgoed, het beleidskader, inspirerende praktijkvoorbeelden, participatief waarderen, waarderingsmethodieken, kortom alles wat u nodig heeft om een waardering tot een goed einde te brengen.

Deze pagina is dynamisch en in volle ontwikkeling. Naargelang het veld en het beleid evolueren, vullen we de informatie verder aan. Raadpleeg het e-dossier regelmatig!

Anne-Cathérine Olbrechts
Vrije tags
erfgoedwaarderen
Trefwoorden
Onderzoek en innovatie
Type
Opening / lancering
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector