Info over toegankelijkheid, ook op uw museumwebsite?

Museum voor Natuurwetenschappen, Brussel © Anne Milkers

Hoe is het gesteld met de toegankelijkheid van een museum? Zijn de activiteiten van een museum toegankelijk? Is er een aanbod op maat? Mensen die een bezoek aan uw museum plannen, kunnen het antwoord op die vragen voortaan terugvinden in de Toegankelijkheidswijzer, een handige widget voor bezoekers met een beperking.

In een nieuwe projectfase biedt Toegankelijk Vlaanderen aan veertig musea de kans om zo'n Toegankelijkheidswijzer in hun website op te nemen. 

In één oogopslag

Toegankelijkheidsinfo - widget: een voorbeeld

De Toegankelijkheidswijzer is een vast informatieblok of widget (met museumdata) dat u makkelijk kunt integreren in uw website. Bezoekers zien zo steeds de meest actuele toegankelijkheidsinformatie. Die informatie wordt er volgens een vaste, uniforme structuur weergegeven en is voor elk gebouw hetzelfde. Iconen bieden in één oogopslag een beeld van de toegankelijkheid van het gebouw en de activiteiten. Daaronder vindt de bezoeker detailinformatie en foto’s die een helder zicht bieden op de situatie ter plekke. 

Stap voor stap

Zin om aan de slag te gaan? Op de website Toegankelijk Vlaanderen vindt u een handig stappenplan dat u op een vlotte manier begeleidt bij het opmeten en invoeren van de gegevens voor uw museum. Wacht niet te lang, maar schrijf uw museum vóór 15 augustus 2021 in via dit formulier!

Foto: Museum voor Natuurwetenschappen, Brussel © Anne Milkers

Anne Milkers