Kunstendag voor Kinderen viert feest

Campagnebeeld. Illustratie: Carll Cneut

De jaarlijkse Kunstendag voor Kinderen is intussen al aan zijn tiende editie toe en dat verdient een extra kleurrijke pluim. Op zondag 21 november zetten talloze kunst-, cultuur- en erfgoedorganisaties in Vlaanderen en Brussel de deuren wijd open voor kinderen tot 12 jaar. 

Samen bieden ze zo'n 300 activiteiten aan. De hele dag kunnen kinderen proeven van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst (of een combinatie ervan). Daarnaast kunnen ze deelnemen aan een aantal wedstrijden die vooral mikken op inspiratie en creativiteit. 

Ook heel wat musea zetten hun beste beentje voor om de kinderen inspiratie en artistiek plezier te bieden. Het aanbod aan activiteiten is heel divers: van ateliers en workshops tot concerten of tentoonstellingen. U kunt alle activiteiten vinden op deze pagina van de KvK-website.

Het grootste kunstwerk

De belangrijkste uitdaging vormde de oproep die Ketnetwrapper Sander Gillis, ambassadeur van deze editie, eerder dit jaar lanceerde. Hij daagde alle kinderen (al dan niet in klasverband) uit om creatief aan de slag te gaan met het toch wel heel bijzondere campagnebeeld van Kunstendag voor Kinderen, ontworpen door illustrator Carll Cneut. Ruim 350 inzendingen vormen nu samen het 'grootste kunstwerk' dat is vormgegeven in deze mooie video. Er zijn ook een aantal prijzen aan verbonden. 

Alle informatie vindt u op de website van Kunstendag voor Kinderen.

Foto: campagnebeeld. Illustratie: Carll Cneut

Anne Milkers
Trefwoorden
Communicatie en promotie
Erfgoededucatie
Publiekswerking en participatie
Type
Evenement
Sectoren
Jeugd
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector