Webtip(s) | Michael Shanks

Midden februari 2010 bracht Michael Shanks, een vooraanstaand Brits archeoloog, ICT- en erfgoedstudiesspecialist verbonden aan Stanford University, een tweedaags bezoek aan België. Het bezoek kaderde in het reflectietraject ‘Kastanje. Van Romeinse weg tot fruitspoor’, waarin FARO en het PCCE, met steun van EFRO, nieuwe referentiekaders exploreren voor erfgoedontsluiting, en voorbeeldpraktijken identificeren.

Op 16 februari presenteerde Michael Shanks tijdens de studienamiddag 'Grondig vernieuwend. Het œuvre van Michael Shanks en andere inspiratiebronnen voor (lokale) erfgoedontsluiting na de conventie van Faro (2005)’ in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een state-of-the-artplan voor een eigentijds erfgoedproject rond lokale en regionale geschiedenis. De neerslag hiervan kan u vinden op de website van Michael Shanks (volg de link 'FARO at Tongeren'). Een verslag en een commentaar van de studienamiddag werd door Peter van Mensch gepubliceerd op de website van de Reinwardt Academie.

Informatie over Michael Shanks kan u ook vinden in het eindrapport 'Kastanje. Van Romeinse weg tot fruitspoor', geschreven door Marc Jacobs en raadpleegbaar via de website van de provincie Limburg.

Ook op de website van FARO vindt u echo's van de discussie terug:

Blogbericht Ellen Janssens
Blogbericht Marc Jacobs

Meer links:

Annemie Vanthienen