Collegagroep digitale collectieregistratie deelt presentaties

Foto: Jagrit Parajuli via Pixabay

De Collegagroep digitale collectieregistratie brengt projecten samen die ondersteuning krijgen via de ‘inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het departement CJM. De bijeenkomsten staan open voor een bredere groep erfgoedwerkers.

Omwille van de coronamaatregelen vonden de bijeenkomsten online plaats in een reeks webinars. Verspreid over de maand juni volgden telkens zo'n 20 tot 35 deelnemers een van de zes aangeboden webinars. Benieuwd naar de presentaties? U vindt ze bij het webinar van uw keuze:

Dataopschoning. Voorbeeld: Speelgoedmuseum

Gebruik van Culturize (PID’s). Voorbeeld: MoMu

Gebruik van open data via wikidata. Voorbeeld: VAi

Project pitches eerste ronde & verankering projectkennis in CEST 

Werken met vrijwilligers: praktijkvoorbeelden

Workshop data opschonen in Adlib

Save the date

De volgende collegagroep vindt plaats op 23 oktober 2020 vanaf 10.00 uur bij FARO in Brussel. Afhankelijk van de coronamaatregelen kan ook een alternatief programma via online webinars. Het programma volgt in september.

De collegagroep is een initiatief van FARO, meemoo en het departement CJM en heeft tot doel uitwisseling, intervisie en coaching te geven bij de projecten van de inhaalbeweging digitale collectieregistratie. De collegagroep staat ook open voor collega's uit de cultureel-erfgoedsector zonder lopend project. 

Foto: Jagrit Parajuli via Pixabay

Bram Wiercx