Herfstupdate ErfgoedApp ondersteunt GPX-routes & QR-codes

Zenne ErfgoedApp

Een zomer in eigen land en de digitale Open Monumentendag bleken een groot succes voor de ErfgoedApp. De afgelopen maanden verdubbelde dan ook het aantal tours in de app. Steeds meer musea, erfgoedcellen en gemeentelijke erfgoeddiensten gebruiken de ErfgoedApp immers voor het beschikbaar maken van erfgoedverhalen in hun buurt. Op het achterliggende platform, waar onze makers met veel creativiteit content maken, staat de teller van het aantal verhalen ondertussen op 11.000.

FARO blijft verder investeren in het verbeteren en aanpassen van de app. Ook de komende weken en maanden verwachten we heel wat nieuwe tours. De nieuwe update (4.5), die u kunt downloaden in de AppStore en PlayStore, bevat een aantal nieuwigheden die we in deze blog graag even aan u voorstellen. Gaat u mee op verkenning?

GPX-ondersteuning voor wandel- en fietsroutes

Een veelgevraagde feature is de volledige erfgoedroute die op een kaart getoond kan worden. Dit is nu heel eenvoudig realiseerbaar op de volgende manier:

  1. Upload een GPX-bestand,
  2. of teken uw eigen wandeling of fietstocht via de kaart in de ErfgoedApp Manager.

Bestaande tours kunnen de route gemakkelijk uploaden of tekenen. In de ErfgoedApp DIY leest u hoe u dit doet. Of probeer het zelf uit met de wandeling 'Ik Jan Smeken'.

Test deze twee QR codes, scan met en zonder ErfgoedApp


Test bovenstaande QR-codes door te scannen met en zonder ErfgoedApp.

Volwaardige ondersteuning voor QR-codes

De afgelopen maanden kregen we ook veel vragen over het gebruik van QR-codes. Om hieraan tegemoet te komen is het vanaf nu mogelijk om individuele verhalen beschikbaar te maken met een QR-code. Ze hoeven dus geen onderdeel meer te zijn van een tour. U geeft wel best aan dat de gebruiker dit scant met de ErfgoedApp. Nog voor tours is een QR-code mogelijk die bezoekers onmiddellijk de juiste tour laat downloaden. Lees alles over QR-codes in de ErfgoedApp DIY.

Nieuwe look & feel ErfgoedApp

Nieuwe look en feel voor de ErfgoedApp Manager 

De ErfgoedApp Manager is het platform waar onze makers content aanmaken voor de ErfgoedApp. Enkele recente wijzigingen maken het aanmaken en beheren van content nog eenvoudiger. Zo kunt u vanaf nu tours testen via de QR-code die automatisch verschijnt naast de tournaam. In de ErfgoedApp DIY leest u hoe u dit toepast.

Geïnteresseerd?

U kunt ons steeds bereiken via bram@faro.be (projectmanager) of michelle.van.meerhaeghe@faro.be (communicatie). We geven met veel plezier tips en helpen u verder bij vragen. Op de ErfgoedApp-blog leest u steeds de laatste aankondigingen.

Bram Wiercx