Kick-off GameHUB op 23 november in Hasselt

GameHUB combineert de onderzoeksresultaten over game development van PHL, UHasselt, KHLim en Groep T. De onderzoekers ontwikkelen samen met studenten drie pilootgames. De processen van de totstandkoming van een (serious) game worden gedocumenteerd en de opgedane kennis stroomt door naar ondernemers, onder andere d.m.v. studiedagen en workshops. Hierbij worden niet enkel gamebedrijven betrokken maar wil GameHUB ook de interesse wekken van starters en andere ondernemingen. Het project is gestart in april 2010 en loopt twee jaar. Hierna zal GameHUB als kenniscentrum bereikbaar zijn via de game-incubator op C-mine in Genk.

Kick-off
De kick-off wordt geopend met een toespraak van Vlaams minister van Innovatie en Media, Ingrid Lieten. U komt er meer te weten over GameHUB zelf en de drie games. Tristan Lambert zal vertellen over het gamebedrijf Vertigo Games en hun initiatief om een game-incubator in Nederland op te starten. Na een panelgesprek dat zich richt op serious games in Vlaanderen, wordt Maurice Engelen officieel als peter van het GameHUB-project aangesteld.

Tentoonstellingen
Tijdens de receptie kan u drie tentoonstellingen bezoeken die een idee geven van de drie games die ontwikkeld worden. Voor de game i.s.m. New Belgica vzw waarin we het verhaal vertellen van de Gerlache die in de 19de eeuw naar Antarctica gevaren is, laten we u zien wat de bemanning deed toen de voedselvoorraad begon te slinken. Het Firmament vertelt een verhaal met marionetten en u kan ons eerste prototype van een speelkruiscontroller uitproberen. Trek aan de draadjes en de marionet op het scherm beweegt. Voor Unizo-Limburg wordt een ondernemersgame ontwikkeld en is er een eerste versie in de vorm van een bordspel. Het spel wordt gespeeld in een originele setting, niet voor gevoelige zielen...

Schrijf u in voor de kick-off via de website van GameHUB.

Bram Wiercx