Meer dan 40.000 euro bespaard door software overeenkomst van FARO met Adobe

logo adobe

FARO lanceerde deze zomer de overeenkomst met Adobe. Erfgoedorganisaties kunnen dankzij deze overeenkomst Adobe-producten aan zeer lage prijzen aankopen. Met deze overeenkomst wil FARO professionele software toegankelijker en goedkoper maken voor de cultureel-erfgoedsector. Naast de samenwerking met Adobe promoot FARO ook actief het aanbod van de vzw socialware die Microsoft & Symantec softwarelicenties verdeeld aan vzw’s in België.

In 2009 werden er via onze partner Sumika 23 bestellingen geplaatst goed voor 32 Adobe-softwarepakketten. Hierdoor werd er 42.975,54 euro bespaard in vergelijking met de aankoopprijs in de computerwinkel. Van de aankopen bij socialware voor Microsoft- & Symantec-producten hebben we geen cijfers maar we vermoeden dat de besparing nog veel hoger is. De vzw socialware realiseerde sinds de oprichting al een besparing van 22 miljoen euro.

Ook is er in de sector een tendens naar het gebruik van meer opensourcesoftware zoals drupal. We zien steeds meer drupal-websites verschijnen in de sector. Ook voor het beheren van onze erfgoedcollecties komen er waardevolle opensourceproducten op de markt in 2010. Het opensourceproject CollectiveAccess lanceert in 2010 zijn eerst stabiele 1.0-versie. Op dit ogenblik loopt er bij FARO een pilootproject om de software te testen binnen een community.

De cultureel-erfgoedsector bespaart hierdoor jaarlijks honderdduizenden euro's op softwarelicenties zonder aan kwaliteit, innovatie en informatisering in te leveren. Dit is een tendens die we met FARO graag verder ondersteunen en aanmoedigen.

Voor meer informatie kan u me steeds contacteren: Bram Wiercx

Bram Wiercx