Test CollectiveAccess 1.0 nog tot eind maart

CollectiveAccess

CollectiveAccess is opensourcesoftware voor het ontsluiten en beheren van collecties van musea, archieven en allerlei digitale collecties. Deze software is steeds populairder in Vlaanderen. Websites zoals de pas gelanceerde website James Ensor, online museum en Erfgoed Waasland maken gebruik van CollectiveAccess als achterliggend collectiesysteem.

FARO begeleidt (sinds eind 2008) de lancering van deze opensourcesoftware in Vlaanderen met het pilootproject CollectiveAccess & cloud hosting. Om geïnteresseerde organisaties de mogelijkheid te bieden om de software te ontdekken en te testen loopt er nog tot eind maart een CollectiveAccess test. FARO host op dit ogenblik zo'n 25 CollectiveAccess 1.0 installaties op een cloud cluster voor 25 erfgoedorganisaties en individuen. Hierdoor kan men CollectiveAccess testen zonder dat men zelf de software moet installeren of hosten. Organisaties die interesse hebben in CollectiveAccess kunnen nog mee testen tot eind maart door volgend formulier in te vullen: http://testmee.faronet.be . Ze ontvangen vervolgens hun logingegevens voor een persoonlijke CollectiveAccess test installatie op de FARO cloud cluster. 

Geïnteresseerden in CollectiveAccess kunnen het project volgen via de CollectiveAccess groep op FAROnet. Voor meer informatie kan u contact opnemen met Bram Wiercx, +32 (0)2 213 10 67 of bram@faronet.be.

Bram Wiercx