Wie heeft er al een .museum domeinnaam?

domeinnamen

Op 12 januari start de race om de top level internetextensies zoals .com en .be. Steden als Gent (.gent) en Antwerpen hebben hun interesse al laten blijken voor een eigen internetextensie. Ook Vlaanderen zou gaan voor een eigen .vlaanderen extensie. Buiten steden en regio's kunnen ook bedrijven hun eigen extensie verwerven. Zo zou frisdrankproducent Pepsi graag zijn eigen domeinnaam verwerven om de website http://drink.pepsi te lanceren.

Sinds 2001 bestaat reeds een exclusieve domeinnaam voor musea wereldwijd, het .museum generiek topleveldomein (gTLD). Buiten het Belvue-museum in Brussel (http://www.belvue.museum) zijn er niet veel Belgische musea die een eigen .museum domeinnaam hebben volgens de index.

Het zal nog zeker tot eind 2013 duren vooraleer deze extra domeinnamen zichtbaar zullen worden op het wereldwijde web. De prijs die we gaan betalen voor het veiligstellen van ons merk zal zeker stijgen.

Of het allemaal duidelijker zal worden voor de bezoekers is nog af te wachten. Een museum zoals bevoorbeeld het Huis van Alijn uit Gent kan vanaf dan ook bereikbaar zijn buiten de domeinnaam http://www.huisvanalijn.be, via bijvoorbeeld http://www.huisvanalijn.gent, http://www.huisvanalijn.vlaanderen, http://www.huisvanalijn.museum en ga zo maar verder.

Bram Wiercx