Zonnige update van de ErfgoedApp

ErfgoedApp zomerupdate. Image by Freepik

De nieuwe, zomerse update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die FARO in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerde. Lees hier wat de ErfgoedApp deze keer voor u in petto heeft.

Ondersteuning voor wandel- en fietsknooppunten en langeafstandroutes (GR)

wandelknooppunten in de ErfgoedApp

Via een reeks extra kaartlagen biedt de ErfgoedApp nu ook wandel- en fietsknooppuntenroutes en langeafstandroutes (GR) aan. Door gebruik te maken van knooppunten of GR-markeringen kunnen gebruikers zo eenvoudig navigeren van erfgoedplek naar erfgoedplek.

Tourmakers kunnen de juiste kaartlaag onmiddellijk activeren vanuit hun verhalen/content via een custom app event (zie verder). Op die manier kunnen ze de gebruiker sturen naar de juiste kaartlaag. Dat is handig wanneer de erfgoedwandeling of -fietstocht gebruikmaakt van een van deze routes.

De verschillende kaartlagen werken trouwens mooi samen met de al aanwezige historische kaartlagen, waardoor gebruikers vlot de mooiste erfgoedroutes kunnen vinden en ontdekken.

Speciale dank aan onze partners voor deze integratie: Toerisme Vlaanderen (Jos Pyck), Westtoer (Seppe Santens), Grote Routepaden en Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

Erfgoedlocaties in uw buurt ontdekken

Erfgoedlocaties in de ErfgoedApp

Met 22.000 verhalen bevat de ErfgoedApp een schat aan informatie en verhalen. Daar voegen we nu nog een extra kaartlaag aan toe, met erfgoedlocaties zoals musea, monumenten en historische plekken.

Op een experimentele manier integreert de ErfgoedApp verschillende opendatasets en maakt die beschikbaar via een afzonderlijke kaartlaag. Op dit ogenblik is er een integratie met de ErfgoedKaart en met Wikipedia, dat we met de hulp van meemoo (Bart Magnus) konden integreren.

Tegen eind juni willen we deze kaart met erfgoedlocaties samen met onze partners verder aanvullen met heel wat meer erfgoeddata. Voor deze integratie maken we dankbaar gebruik van opendatasets van onze partners en van het werk dat heel wat erfgoedorganisaties verrichten om teksten en verhalen te plaatsen in publieke bronnen zoals Wikipedia.

Hebt u zelf een opendataset die gebruikmaakt van geodata en die interessant is om te integreren? Neem dan contact met ons op via bram@faro.be

Blog voortaan ook beschikbaar in de ErfgoedApp

Blog in de ErfgoedApp

De erfgoed.app-website is de publieke website voor gebruikers van de ErfgoedApp. Ze kunnen er blogberichten lezen over ErfgoedApp-tours maar ook de verschillende tours ontdekken. Vanaf nu kunnen de laatste drie artikels van de blog ook gelezen worden via de ErfgoedApp zelf.

We maakten hiervoor een integratie onder de info-knop (onderaan het startscherm) en maken zo het lezen van de blogs eenvoudig voor onze appgebruikers. De blogs zijn beschikbaar in de vijf talen die de ErfgoedApp ondersteunt.

De ErfgoedApp is trouwens ook actief op Instagram, Facebook en Twitter. Ook die links zijn vanaf nu terug te vinden in de app. Deelt u iets over de ErfgoedApp? Tag ons dan met #erfgoedapp, we verspreiden uw bericht graag verder. Hebt u een tour in de ErfgoedApp en wil u er graag een blog over schrijven? Lees er hier meer over.

Update van de ErfgoedApp voor huur- en leentoestellen

De speciale versie van de ErfgoedApp voor toestellen die u uitleent of verhuurt aan uw bezoekers kreeg een update en werkt voortaan ook met het toetsenbord. Meer informatie over deze speciale versie leest u hier, of contacteer ons.

Nieuwe mogelijkheden met Custom App Event

Via een custom app event kunnen tourmakers gebruikers rechtstreeks vanuit een verhaal de kaart laten openen of doorverwijzen naar een specifieke tour. Vanaf nu kunt u er ook het toetsenbord of de wandelknooppuntenkaart mee openen. Ontdek er alles over in de ErfgoedApp DIY.

Nieuwe workshops ErfgoedApp en Erfgoedspelen in het najaar

Wil u graag met de ErfgoedApp aan de slag en behoort u tot de doelgroep? Schrijf u dan in voor de workshop ErfgoedApp op 26 september of 24 oktober, of voor de gevorderde workshop Erfgoedspelen maken met de ErfgoedApp

Foto: ErfgoedApp zomerupdate. Image by Freepik

Bram Wiercx