Hoe zorgt u voor sfeer en veerkracht in tijden van telewerk? Oproep!

Foto: Edu Lauton via Unsplash

Telewerken: we zijn het intussen al helemaal gewoon. Toch is het niet vanzelfsprekend. De terloopse koffiegesprekjes zijn weggevallen, gezamenlijk lunchen is er niet meer bij, en even snel binnenlopen bij elkaar is niet aan de orde. Kortom, heel wat van de dagelijkse gezelligheid valt weg en u loopt het risico dat u alleen nog maar over het werk praat. En dat kan wegen op een mens, net nu we zoveel veerkracht nodig hebben.

Wat heeft u het voorbije jaar gedaan om de sfeer erin te houden? Hoe behoudt u dat groepsgevoel nu niet iedereen regelmatig naar kantoor komt? Hoe versterkt u uw eigen veerkracht, en die van collega's? 

FARO is op zoek naar voorbeelden, ervaringen en leuke ideeën die meegenomen worden in het juninummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed. Deel uw verhaal door voor 20 april een mail te sturen naar elien.doesselaere@faro.be. We zijn alvast erg benieuwd naar uw ervaringen!

Hoe houdt FARO de teamgeest wakker?

Ook FARO werkt actief aan de veerkracht van haar medewerkers. Wekelijks komen we elkaar tegen tijdens een online koffiekletsmoment waar we over alles praten, behalve over het werk. Daarnaast voorzien we een keer per maand een moment om lees-, kijk en luistertips met elkaar te delen. In de marge van onze stafvergadering organiseerden we ook al eens een quiz of een rondje pictionary. En we nemen als organisatie deel aan initiatieven als 'De Roze Mars' om elkaar aan te moedigen meer te bewegen. Want ook dat is heel belangrijk om de veerkracht te vergroten.

Foto: Edu Lauton via Unsplash

Elien Doesselaere