Immaterieel erfgoed op een duurzame manier integreren in uw toeristisch aanbod: gratis kennissessie

Icoon 'idee', Freepik via Flaticon

Hoe zet u een sappig dialect in de kijker? Hoe toont u vakmanschap aan een bezoeker? En hoe bouwt u een toeristisch aanbod rond immaterieel erfgoed op? Onderzoekers van de Expertisecel innovatief toerisme van de Thomas More hogeschool zoeken het voor u uit. Binnen de krijtlijnen van het onderzoek Toeristische ontsluiting van immaterieel erfgoed werken ze aan een draaiboek voor toerisme- en erfgoedspelers om het aanwezige immaterieel erfgoed op een duurzame en doordachte manier te integreren in het toeristische aanbod.

Benieuwd naar de voorlopige resultaten van dit onderzoek? Of misschien wilt u graag zelf aan de slag met immaterieel erfgoed in uw (toeristisch) aanbod, maar mist u nog concrete handvatten? Dan is de kennissessie op donderdag 10 februari iets voor u. 

Tijdens de gratis sessie verneemt u meer over de kadering en de resultaten van het project. Voor het aansluitende panelgesprek nodigden de organisatoren enkele spilfiguren uit de onderzochte cases uit: Maarten Van Der Meer van Stichting de Zaanse Schans, Veerle Viaene van Toerisme Vlaanderen en Hilde Schoefs, conservator van het openluchtmuseum Bokrijk.

Inschrijven doet u via deze link. Meer informatie over het onderzoek leest u hier.

Afbeelding: 'Idea' van Freepik via Flaticon 

Elien Doesselaere