Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog blikt Sophie Gyselinck terug op de ervaringen van ADVN.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog ontdekt u de ervaringen van leefschool De Klare Bron in Leuven.
Tijdens de voorbije Erfgoeddag en -week zond FARO een videograaf uit om een aantal activiteiten in beeld te brengen. In deze blog ontdekt u de ervaringen van het MAS en het Sint-Lievenscollege Antwerpen.
Hoe de samenwerking tussen de onderwijs- en erfgoedsector versterken? FARO gaat daarvoor een partnerschap aan met Het Archief voor Onderwijs, het onderwijsplatform van meemoo, Vlaams instituut voor het archief.
Bent u als Erfgoedklasbak nog op zoek naar klassen om uw lesuur te geven? Of zit u nog met vragen over uw lesvoorbereiding? Lees dan zeker verder!
Geschiedenisleerkracht Tim Gistelinck, drijvende kracht achter de podcast ‘Geschiedenis van België’, wijdt een aflevering aan erfgoed, erfgoededucatie en Erfgoeddag. U luistert toch ook?
Thomas Martin, educatief medewerker, licht toe welke plannen de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience heeft voor Erfgoeddag en -week.
Met maar liefst 250 zijn ze, de groep erfgoedmedewerkers die tijdens de Erfgoeddag-week hun verhaal brengen in de klas als Erfgoedklasbak. Bent u nog niet ingeschreven voor de live-coaching? Grijp dan nu je kans.
Hoe kunnen we kunst brengen bij kinderen met heel verschillende achtergronden? Piet Van Hecke (M HKA) ging met Pluto vzw in zee om deze vraag te beantwoorden. Samen realiseerden ze de Panamarenkomobiel.
Met een escaperoom, quiz, interactieve app-wandeling en meer toont de archiefdienst Poperinge-Vleteren hoe u kinderen en jongeren wel degelijk kan boeien. Dat doen ze door leerkrachten te betrekken bij hun werking.
In Technische Scholen Mechelen werkte Marijke Van Eekert in het kader van haar stage een waarderingstraject uit rond het technische erfgoed van de school. Het resultaat daarvan kunt u gaan ontdekken op Erfgoeddag.
Maar liefst vier KADOC-medewerkers stelden zich kandidaat om tijdens de Erfgoeddag-week les te geven in het secundair onderwijs. Zo tonen ze de diversiteit van hun organisatie en werk. Laat ook u zich inspireren door hun voorbeeld?