Welkom, Saidja!

Foto: © Saidja Steenhuyzen

Op 1 februari werd het FARO-team versterkt met een nieuwe onderzoeker. Saidja Steenhuyzen (°1990) is master in de sociologie en in de statistiek. 

Van 2011 tot 2019 werkte Saidja als onderzoeker en senior stafmedewerker algemene gezondheidsbevordering bij Gezond Leven vzw. Daar was ze verantwoordelijk voor het projectmanagement en de uitvoering van de vierjaarlijkse indicatorenbevraging over het gezondheidsbeleid van scholen, ondernemingen, lokale besturen en andere organisaties. Ze werkte ook mee aan verschillende project- en impactevaluaties. De kennis en ervaring die ze daar opdeed schreef ze neer in het werkboek Een kei in evalueren (2016), een handleiding voor (gezondheids)professionals om eigen projecten en acties te evalueren. Ook was ze het aanspreekpunt voor onderzoek, zowel voor collega’s als externe partners. Een “zeer dankbare en natuurlijke rol”, aldus Saidja. “Enerzijds om mijn kennis te delen, opdat collega’s een kwaliteitsvolle evaluatie van het project kregen, anderzijds om zelf betrokken te worden in interessante projecten.”

Vervolgens ging Saidja aan de slag bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen als projectmedewerker voor het Europese project Parents@Work. Dat ondersteunde en stimuleerde werkgevers om in te zetten op een gender- en familievriendelijke werkomgeving. 

En op 1 februari 2021 is Saidja bij FARO begonnen. Zij zal, samen met collega’s als Alexander Vander Stichele, Jeroen Walterus en Olga Van Oost binnen de Werkgroep Onderzoek instaan voor de datamonitoring van het brede cultureel-erfgoedveld. Haar focus zal daarbij vooral liggen op de verschillende kwantitatieve analyses en onderzoeken binnen het veld. Saidja: “Dankzij deze job keer ik terug naar mijn grote liefde, het onderzoek, cijfers en analyses. Nog beter, ik kan dit uitvoeren in een maatschappelijk relevant domein – cultureel erfgoed –  dat mij bijzonder interesseert.”

Als professional is deze job voor Saidja het begin van een nieuw hoofdstuk. Dat betekent echter niet dat ze de sector niet kent. In haar vrije tijd is Saidja bezig met stamboomonderzoek en is ze ook een fervent museumbezoeker. “Ik kijk ernaar uit veel bij te leren en te kunnen bijdragen aan het onderzoek in de cultureel-erfgoedsector,” besluit ze.

Contact

Foto: © Saidja Steenhuyzen

Faro