EU-voorzitterschap | Conferentie over digitale transformatie: neem online deel

Foto: Luis Benito via Unsplash

Het Belgische voorzitterschap zet de digitale transformatie van de cultuursector op de Europese agenda door de organisatie van de conferentie Empowering the Cultural and Creative Sectors in Data-Driven Audience Development, op 8 en 9 februari 2024 in Gent. Twee dagen lang ligt de focus op de digitale transformatie van de culturele en creatieve sectoren (CCS), met bijzondere aandacht voor datagedreven werken en de digitale mogelijkheden om publieksparticipatie aan te moedigen.

Door datagedreven te werken kan de publieksparticipatie van culturele organisaties versterkt worden en kunnen ze een nieuw doelpubliek aanspreken. Op het programma staan onder meer beleidsvoorstellen om datagedreven praktijken te bevorderen, ethische overwegingen bij het gebruik van (publieks)data, mogelijkheden voor de ontwikkeling van digitale en collectieve dataverwerkingsinfrastructuur, de bevordering van internationale samenwerking, het versterken van digitale vaardigheden en het aanmoedigen van internationale kennisdeling rond datagebruik in de CCS. 

Volgt u graag mee? Alle plenaire sessies en een groot deel van de break-outsessies zijn voor iedereen toegankelijk via livestreaming op het eventplatform. Bezoek het platform om het programma te bekijken en u te registreren voor de online sessies.

Wilt u meer weten over het Belgisch EU-voorzitterschap en het voorzitterschap cultuur?  Hier vindt u meer informatie en nuttige links.

Logo Belgisch EU-voorzitterschap en Vlaams EU-logo


 


Bron: Het voorzitterschap cultuur, Departement CJM
Foto: Luis Benito via Unsplash

Henrike Radermacher