Kom langs op de infodag over werken in én met het Verenigd Koninkrijk

UK Connect

Hebt u een gezelschap of band en wilt u op tour in het Verenigd Koninkrijk? Bent u manager en begeleidt u artiesten in of uit het Verenigd Koninkrijk? Stelt u regelmatig Britse artiesten te werk in uw cultuurorganisatie in België? Bent u kunstenaar en exposeert of verkoopt u uw werk in het Verenigd Koninkrijk?

Tijdens de infodag UK Connect maakt Cultuurloket u wegwijs in de do’s and dont’s van uw artistieke oversteek naar het Verenigd Koninkrijk.

Waarom deze infodag?

De uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft heel wat gevolgen voor de artistieke en culturele uitwisseling tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Aangepaste procedures, douaneregels en VISA-vereisten zorgen voor heel wat nieuwe drempels voor kunstenaars, artiesten en bands. Toch blijft het Verenigd Koninkrijk voor ons dichtbij en is het vaak een belangrijke artistieke opstap naar de rest van de wereld.

Wat mag u verwachten?

Experten lichten de regels en voorwaarden toe rond artistiek werken in en uit het Verenigd Koninkrijk. We gaan in op beide richtingen: zowel voor wie van België naar het Verenigd Koninkrijk trekt, als voor wie artiesten uit het Verenigd Koninkrijk in België wilt tewerkstellen of boeken. 

U krijgt:

  • uitleg bij nieuwe verblijfs- en werkregelgeving.
  • overzicht op de verschillende mogelijke (werk-)vergunningen.
  • inzicht in de opties om te touren, exposeren en verkopen in het Verenigd Koninkrijk.
  • info over de douaneregels voor het meenemen van bepaalde goederen: van instrumenten, decor, techniek, beeldend werk tot merchandise.
  • handvatten voor het invullen van de juiste documenten en douaneformaliteiten.

Ervaringsdeskundigen uit verschillende culturele disciplines (waaronder een museum) delen praktijkvoorbeelden van de procedures met hun uitdagingen. Vanuit hun ervaringen krijgt u inzicht in uw opties om uw artistieke oversteek naar het Verenigd Koninkrijk voor te bereiden en te organiseren. 

Nadien kunt u tijdens een hapje en een drankje doorpraten met de experten, ervaringsdeskundigen en consulenten van Cultuurloket. Zo kunt u uw vragen en mogelijkheden verder aftoetsen.

Het volledige programma verschijnt binnenkort op de website van Cultuurloket

Praktische info

  • Datum: dinsdag 12 september 2023 van 12.00 tot 17.30 uur
  • Locatie: Maison de la Poste (Tour & Taxis), Picardstraat 7, 1000 Brussel
  • Prijs: 15 euro incl. lunch en receptie
  • Doelgroep: cultuurwerkers met vragen over touren, presenteren of verkopen in het Verenigd Koninkrijk; managers die artiesten begeleiden naar of vanuit het Verenigd Koninkrijk; organisaties die cultuurwerkers naar het Verenigd Koninkrijk sturen of Britse cultuurwerkers naar België uitnodigen.
  • Schrijf u alvast in want de plaatsen zijn beperkt.

Deze infodag is een organisatie van Cultuurloket, in samenwerking met KunstenpuntVI.BEFARO en Circuscentrum.

Henrike Radermacher