Afscheid van New York in Flanders House

New York skyline

Onze field trip in New York ronden we af in Flanders House, op de 44e verdieping van het gebouw waarin ook The New York Times huist. We worden er verwelkomd door Geert De Proost, de vertegenwoordiger van de Vlaamse overheid in New York. Mieke Renders, director Arts & Culture, is onze gastvrouw. Eveneens van de partij: de New Yorkse collega's die we de afgelopen week ontmoetten en het bestuur van de NYC Museum Educators Roundtable.

Na een samenvatting van onze impressies en leerervaringen door Geertje Cools, presenteren we onze eigen projecten en educatieve initiatieven. We mogen best trots zijn op wat we zelf dagelijks presteren. Dat is alvast een eerste en belangrijke les. We keren gepakt en gezakt met tal van ideeën terug, én met een aantal concrete afspraken voor verdere samenwerking.

Meer lezen?

Achttien museummedewerkers trokken van 2 tot en met 6 maart voor een week naar New York. Hun opdracht? Bij de Amerikaanse collega’s op zoek gaan naar sterke visies, innovatieve praktijken en methodes. Herbeleef hun avonturen via de FARO-website!

Hildegarde Van Genechten
educatie
new york
studiereis
musea in dialoog
Werkbezoek / studiereis