Doe mee aan Kunstendag voor Kinderen

Kind dat schildert. Foto:Brittani Burns via Unsplash

Op zondag 20 november 2022 is het Kunstendag voor Kinderen. Wil u met uw (erfgoed)organisatie, bibliotheek, cultuurhuis, academie, stad of gemeente een culturele activiteit voor kinderen organiseren? Schrijf u dan in voor vrijdag 15 juli. 

Kunstendag voor Kinderen brengt over heel Vlaanderen en Brussel families met kinderen tot 12 jaar in contact met kunst en culturele activiteiten. De kinderen nemen deel aan concerten, dans-, film-, circus- en muziekvoorstellingen, rondleidingen en workshops. Ze kunnen dansen, schilderen, tekenen en boetseren onder leiding van professionele kunstenaars. En er is aandacht voor literatuur.

Tipje van de sluier

Benieuwd naar de campagne voor dit jaar? Illustrator Trui Chielens legt op dit eigenste moment de laatste hand aan het campagnebeeld. Deze elfde editie staat helemaal in het teken van ‘Natuur’ en ‘Natuurtalenten’. De natuur geldt als inspiratiebron voor veel kunstenaars en tegelijk wil Kunstendag voor Kinderen alle kinderen oproepen om zowel eigen als ander natuurtalent te ontdekken.

Doet u mee?

Inschrijven kan voor 15 juli. U staat in voor de organisatie, het Departement Cultuur, Jeugd en Media coördineert het geheel en zorgt voor de promotiecampagne.

Meer info vindt u via deze link of neem contact op met kunstendagvoorkinderen@vlaanderen.be.

Foto: Brittani Burns via Unsplash

Hildegarde Van Genechten
Trefwoorden
Publiekswerking en participatie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector