Herbeleef de Dag van de Cultuureducatie

Dag van de Cultuureducatie

Op 11 maart vond de Dag van de Cultuureducatie plaats. U was misschien een van de 700 deelnemers die we mochten verwelkomen? Ook voor wie er niet bij kon zijn, hebben we goed nieuws: u kunt nu de dag opnieuw beleven door presentaties en sessies te (her)bekijken via een padlet cultuurkuur.be!

We vestigen in het bijzonder de aandacht op:

  • De publicatie Erfgoed is, met reflecties over de betekenis van erfgoed voor onderwijs en samenleving.
  • Het digitale lessenpakket My past future voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Het pakket omvat vijf activiteiten die leerlingen een kijk geven op erfgoed.
  • De digitale scheurkalender Erfgoed: steengoed!, bedoeld als cultuursnack voor leerkrachten en leerlingen lager onderwijs. Fijn detail: aan deze scheurkalender werkten tal van erfgoedcellen mee en zij brengen op deze manier bijzonder mooi beeldmateriaal tot in de klas!
  • De nieuwe deelsite Erfgoedwijs van KlasCement waar iedereen leermiddelen (lespakketten, uitstappen …) die gerelateerd zijn aan erfgoed kan bekendmaken aan een gemeenschap van meer dan 250.000 leerkrachten.

De padlet lijkt op het eerste gezicht beperkt, maar vergis u niet! U kunt de padlet vergroten door op het plusteken rechts onderaan te klikken. Scroll in iedere kolom van boven naar onder en van links naar rechts en dompel u op die manier (weer) helemaal onder in de Dag van de Cultuureducatie. 

Wacht niet te lang, want de opnames zijn beperkt in tijd beschikbaar: u kunt ze bekijken tot en met 14 mei 2021.

Wordt vervolgd!

Vanuit FARO kijken we in alle geval blij terug op deze inspirerende Dag van de Cultuureducatie die we samen met CANON Cultuurcel en het Departement CJM mee vorm en inhoud konden geven.

Tegelijkertijd bereidt FARO zich voor op het komende jaarlijkse sectormoment het Groot Onderhoud met als thema erfgoed en onderwijs. Het Groot Onderhoud zal plaatsvinden op 30 november 2021, in het Lamotcentrum in Mechelen (locatie o.v.).

Wil u ook een prioriteit maken van samenwerking met het onderwijs? Mis dan zeker dit Groot Onderhoud niet en noteer de datum alvast in uw agenda!

Hildegarde Van Genechten