Krokuskriebels: ook in coronatijd blijven families welkom in musea

Krokuskriebels

Krokuskriebels, het familievriendelijke evenement in musea tijdens de krokusvakantie, loopt dit jaar van 13 tot 21 februari. Het initiatief van de Gezinsbond is maar liefst aan zijn tiende editie toe! En gelukkig kan Krokuskriebels zelfs in deze coronatijd plaatsvinden, want de deelnemende musea ontvangen de families veilig in hun eigen privébubbel.

Neem zeker een kijkje op de website van Krokuskriebels en grasduin door het aanbod van de talrijke deelnemende musea. Uiteraard kunt u er zelf ook met uw gezin op uittrekken. Er zijn activiteiten voor families met kinderen van 0 tot 14 jaar.

Een aantal musea namen deel aan een coachingtraject om specifiek ook een familieaanbod te ontwikkelen voor families met tieners (10- tot 14-jarigen) in het gezelschap. FARO en de Gezinsbond sloegen daarvoor de handen in elkaar met Mastiek/Bamm! In een aantal bijeenkomsten leerden de betrokken musea meer over de leefwereld van (gezinnen met) tieners. Tieners blijken niet altijd meer warm te lopen voor musea; dus hoe kunnen we ze toch over de brug trekken?

Een twintigtal musea gingen de uitdaging aan en leggen specifieke accenten voor families met tieners in hun programma. Na afloop van Krokuskriebels wisselen we de ervaringen uit: zijn we in het opzet geslaagd? En wat hebben we geleerd omtrent tieners in musea?

Hildegarde Van Genechten