Opleiding Erfgoed en Onderwijs

VIVES campus Tielt biedt vanaf het tweede trimester opnieuw een gecertificeerde opleiding ‘Erfgoed en onderwijs’ aan. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die handvatten zoekt om erfgoededucatie op te starten of verder te ontwikkelen.

Tijdens deze opleiding worden de cursisten ingeleid in verschillende methodieken om erfgoed samen met kinderen en tieners actief te exploreren. Daarbij zorgt de opleiding voor een brede waaier aan erfgoedthema’s, zodat men zelf nadien erfgoedprojecten kan opzetten en het werken rond erfgoed kan integreren in een zeer verscheiden aantal schoolvakken. Voorkennis van de erfgoedthema’s is niet vereist. De opleiding bestaat uit vier modules. Doorheen deze modules werken de cursisten aan een case naar keuze. Daarbij wordt inspiratie aangereikt via talrijke voorbeelden uit de praktijk.

Iedere deelnemer kan zelf een studiepakket samenstellen, naargelang de eigen persoonlijke achtergrond. U kan de opleiding ook via afstandsonderwijs volgen. De opleiding richt zich zowel naar (toekomstige) leerkrachten, als naar educatieve medewerkers in het cultureel erfgoedveld. Voor verdere informatie mail naar matthias.lefebvre@vives.be.

Hildegarde Van Genechten
erfgoededucatie
educatie
opleiding
Cursus