Oproep Brede School

Een Brede School is een lokaal samenwerkingsverband gericht op de brede ontwikkeling van kinderen en jongeren. Brede Scholen creëren brede leeromgevingen waarbinnen kinderen en jongeren een even brede waaier aan ervaringen kunnen opdoen. De nadruk ligt hierbij op alle facetten van de persoonlijke ontwikkeling en op alle domeinen waarmee kinderen en jongeren in contact komen (gezin, vrije tijd, school...).

Ook erfgoedorganisaties (vzw's) kunnen deel uitmaken van het netwerk van een Brede School; zowel inhoudelijk als methodisch heeft een cultureel-erfgoedwerking immers heel wat te bieden aan een Brede School, en niet in het minst als men al flink wat erfgoededucatieve ervaring achter de kiezen heeft.

Momenteel - nog tot 15 mei 2010 - loopt een projectoproep 'Brede School 2010-2012' van de Vlaamse minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke kansen en Brussel. De nadruk in deze oproep ligt op jongeren van +12 tot en met 16-jarigen die via een project Brede School kennismaken met en toegeleid worden naar zinvolle vrijetijdsbestedingen (waar bijvoorbeeld het engagement van vrijwilligers een onderdeel van is).

U leest alles over deze oproep op de website van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor jeugd en volwassenen.

Hildegarde Van Genechten
erfgoededucatie
kinderen
jongeren
participatie