PickIt Up! Digitale publieksbemiddeling voor jongeren

De collegagroep digitale bemiddeling verzamelt op 16 juni onder de naam PickIt Up! in het Middelheimmuseum voor een inhoudelijk rijk programma. Dit keer ligt de focus van de dag op het gebruik van digitale tools voor jongeren. Inschrijven kan nog! Vergeet wel niet uw eigen picknick mee te brengen want lunchen doen we die dag in het (hopelijk zonovergoten) park.

Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat deze collegagroep voor het eerst verzamelde. In 2013 was dat. Nu komt de groep voor de achtste keer samen. De collegagroep ontstond vanuit een reële nood bij publieksmedewerkers om ervaringen uit te wisselen omtrent het gebruik van digitale toepassingen in het bemiddelingsproces. Want weinige educatieve medewerkers waren (of zijn) hiertoe specifiek opgeleid, zo bleek. Daarom verloopt leren op dat vlak vooral ‘on the job’, en evenzeer door ‘trial and error’. De filosofie van de groep is bijgevolg dat we dan best ook maar zo veel mogelijk van elkaars toppers én missers kunnen opsteken.

Tijdens iedere bijeenkomst presenteren een aantal collega’s de digitale tools die zij opzetten. Tegelijkertijd vertellen ze meer over het hele ontwikkelingsproces. Zo kwamen onder meer al praktijkverhalen aan bod vanuit Bozar, Cinematek, FoMu, Huis van Alijn, JES, Kazerne Dossin, KMSKA, M HKA, M-Museum, Middelheimmuseum, MuZee, Packed, Rasa, Red Star Line, SMAK, STAM, Talbot House, VIAA, Z33 …

(Foto: Museum of the Moving Image, New York, 2015)

Hildegarde Van Genechten
publieksbemiddeling
jongeren
digitaal
Studiedag