Schrijf nu in voor de ICOM CECA-conferentie met Nina Simon

Bernard Hermant via Unsplash

Het thema van de internationale ICOM CECA-conferentie, van 25 tot 30 oktober 2021, is Participatie binnen én buiten de museummuren. Participatie en cocreatie als praktijk hebben de afgelopen jaren immers veel terrein gewonnen in musea.

De eerste twee dagen van de conferentie vinden digitaal plaats. Daarna bent u welkom in M Leuven voor het vervolg van de conferentie. Naast Leuven, de centrale ontmoetingsplaats, is er ook een programma voorzien met plaatsbezoeken aan musea in andere Belgische steden.

Het digitale en fysieke programma vullen elkaar mooi aan, maar kunnen ook onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. 

  • Het digitale programma op 25 en 26 oktober is gevuld met interessante lezingen, onderzoeken, best practices awards en twee interessante keynotesprekers. Niemand minder dan Nina Simon en Pat Villeneuve lichten hun nieuwste inzichten over participatie in musea toe.
  • Op donderdag 28 oktober ontvangt M Leuven alle deelnemers ter plaatse in het museum voor workshops, special interest groups, onderzoekworkshops, postersessies en lezingen.
  • Op vrijdag 29 oktober staat een fieldtrip naar Brussel op het programma, gevolgd door een resem andere bezoeken op zaterdag 30 oktober. Vier Belgische steden werkten een mooi en inspirerend programma uit, boordevol museumbezoeken en praktijkvoorbeelden rond het thema cocreatie.

Gedetailleerde informatie over het programma vindt u hier. Via die link kunt u zich ook inschrijven.

Deelnemen aan het volledige programma kost 150 tot 200 euro, naargelang het aantal onderdelen dat u wil volgen. De digitale conferentie is gratis. Inschrijven is verplicht. 

Deze conferentie is een initiatief van M Leuven, samen met ICOM CECAICOM BelgiëKU LeuvenFARO en Bamm!

Foto: M Leuven, door Bernard Hermant via Unsplash

Hildegarde Van Genechten