Tien jaar Kunstendag voor Kinderen: doet uw organisatie mee?

Kunstendag voor Kinderen 2021

Op zondag 21 november 2021 is het Kunstendag voor Kinderen. En dit jaar is er die dag hopelijk een extra groot feest, want Kunstendag voor Kinderen viert zijn tiende verjaardag. 

Het initiatief is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot evenement. De voorbije jaren werden op meer dan 220 locaties in 115 steden en gemeenten een of meerdere activiteiten aangeboden. Dit jaar ziet Kunstendag voor Kinderen het nog groter, en wordt er gemikt op nog meer deelnemende organisaties.

Wat is Kunstendag voor Kinderen?

Kunstendag voor Kinderen brengt over gans Vlaanderen en Brussel families met kinderen tot 12 jaar in contact met kunst en culturele activiteiten. De kinderen nemen deel aan concerten, dans-, film-, circus- en muziekvoorstellingen, rondleidingen en workshops. Ze kunnen dansen, schilderen, tekenen en boetseren onder leiding van professionele kunstenaars. En er is aandacht voor literatuur.

Doet uw organisatie mee?

Wilt u met uw organisatie, bibliotheek, cultuurhuis, academie, stad of gemeente een activiteit voor kinderen organiseren? Schrijf u dan voor vrijdag 16 juli in via de site van het evenement. Uw organisatie staat zelf in voor de organisatie, het Departement Cultuur, Jeugd en Media coördineert het geheel en zorgt voor de promotiecampagne. Meer info hierover volgt later.
 
Meer info vindt u op sectorsite van Kunstendag voor Kinderen. Hebt u nog vragen? Contacteer de organisatie via kunstendagvoorkinderen@vlaanderen.be.

Kunstendag voor Kinderen wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid, in samenwerking met UiTmetvlieg.be en CANON Cultuurcel. 

Hildegarde Van Genechten