Werken aan inclusie: musea delen ervaringen

Krokuskriebels 2023 in het Industriemuseum. Fotograaf: Kristof Ghyselinck

Een aantal musea programmeerden in het kader van het evenement Krokuskriebels een aanbod voor álle families, dus ook voor families met kinderen met een beperking. Op 5 mei, tijdens de Terugkomdag Krokuskriebels, delen ze hun ervaringen.

Wat hebben ze precies op touw gezet en voor wie? Hoe is dat gelopen en wat leren ze eruit voor de toekomst?

Het is nodig dat we het hoofd samen buigen over de vraag hoe we meer inclusief kunnen werken, en dat we dat extra tandje bijsteken voor families met kinderen met een beperking. Uit een bevraging van De Ouders vzw blijkt immers dat ouders van deze kinderen doorgaans niet weten of ze wel welkom zijn in musea.

Ook andere ervaringen van musea omtrent familieprogrammatie komen op deze Terugkomdag aan bod: hoe maakt u uw activiteit aantrekkelijk voor tieners bijvoorbeeld, of hoe maakt u een digitale activiteit? En ook Hilde Marichal, coördinator van Krokuskriebels/Gezinsbond, geeft voor een laatste keer − net voor haar pensionering − een terugblik op het evenement. 

Lees hier het volledige programma, én schrijf in! Iedereen is welkom om aan te sluiten, ook als u zelf (nog) niet deelnam aan Krokuskriebels. U zal ongetwijfeld tips en inspiratie kunnen meenemen over familievriendelijkheid en inclusie in musea.

Foto: Krokuskriebels 2023 in het Industriemuseum, fotograaf: Kristof Ghyselinck

Hildegarde Van Genechten
inclusie
familievriendelijk
gezinsvriendelijk
handicap
beperking
toegankelijkheid
Studiedag