Master archivistiek zoekt stageplaatsen: oproep en nieuwe procedure

Elk jaar verzamelt de interuniversitaire Master na Master opleiding Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer onderwerpen voor verhandelingen in de archiefsector, in de erfgoedsector en in de administratie.De procedure voor het aanvragen van stage-onderwerpen is veranderd ten opzichte van vorig jaar.

Vanaf dit jaar formuleren de docenten een aantal onderzoekslijnen. Aan de stageplaatsen wordt gevraagd om onderwerpen te formuleren die in deze onderzoekslijnen passen. Via de onderzoekslijnen worden onderwerpen aan bepaalde promotoren verbonden. Dit impliceert dat de promotor de persoonlijke gesprekspartner voor een bepaald onderwerp wordt. De begeleiding van de studenten door de promotor zal door deze vernieuwde procedure ook sneller aanvangen.

Vanaf 20 augustus zijn deze onderzoekslijnen te vinden op de VUB-website onder de rubriek ‘informatie voor stageinstellingen’. In de komende week kan dit dossier nog worden aangevuld. Instellingen kunnen in principe tot 10 september onderwerpen indienen.

Jacqueline van Leeuwen
Erfgoedgeleerden
master
stages
thesis