Doe mee aan onderzoek ENUMERATE over de kosten van digitalisering

Logo ENUMERATE

In de maand februari 2013 organiseert het Europese project ENUMERATE verdiepend, EU-breed onderzoek naar digitale erfgoedcollecties via  de ENUMERATE Thematic Surveys. Dit  is een vervolg op de begin 2012 georganiseerde Core Survey.

Een van de thematische onderzoekslijnen, waaraan België meewerkt, handelt over de kosten van digitalisering en het beheer van digitaal erfgoedcollecties. Daartoe werd een testsurvey ontwikkeld. FARO nodigt instellingen (musea, erfgoedbibliotheken, archieven of AV-instellingen) uit om mee te doen aan deze test. Die bestaat erin dat aan de hand van een gestructureerde lijst van posten wordt geraamd wat het kost om digitale erfgoedcollecties op te bouwen (digitalisering, verwerving en verwerking born digital collecties) en wat het kost om zulke collecties beschikbaar te stellen en te beheren, ook op de lange termijn.

FARO coördineert de Vlaamse deelname aan de survey en roept alle geïnteresseerde erfgoedinstellingen op zich aan te melden voor deelname. Dat kan nog t/m vrijdag 1 februari. Belangstelling om mee te werken aan het onderzoek? Stuur dan een email naar jeroen.walterus@faronet.be.

Meer informatie

  • ENUMERATE is een driejarig project dat gefinancierd wordt door de EU, en dat de bedoeling heeft cijfers te verzamelen over de voortgang van de digitalisering in Europa.
  • Registreer u voor de niewsbrief
  • Volg ENUMERATE op LinkedIn
  • Volg ENUMERATE op Twitter
  • ENUMERATE op Delicious

 

Jeroen Walterus