Het thema ‘restitutie’ blijft de agenda’s van musea beroeren. Zo verschenen in 2022 al minstens drie rapporten die musea adviseren omtrent restitutie en repatriatie.
De Roemeense gemeenschap in België is op 19 juni toe aan de achtste editie van de Roemeense blouse. Een mooi voorbeeld van immaterieel erfgoed waarbij mensen met Roemeense roots internationaal relaties bevestigen en trots hun erfgoed tonen.
Wat kunnen diversiteit en inclusie in uw lokale of regionale erfgoedpraktijk betekenen? Een studiedag en een inspiratiebrochure bundelen talrijke leerervaringen en tips.
Eind mei reisde FARO in het kader van het Europese Spektrum-project naar Londen voor een bezoek aan verschillende musea met een autismevriendelijk aanbod. Een verslag.
Enkele nieuwe studiedagen omtrent diversiteit en dekolonisatie geven u inspiratie en informatie voor uw erfgoedwerking.
Wereldwijd nodigen erfgoedinstellingen bezoekers elke eerste zaterdag van april uit om traag van erfgoed en kunst te genieten. Die dag is de Slow Art Day. Ook in Vlaanderen nodigt de erfgoedsector het publiek uit op zaterdag 2 april.
Het traject ‘Alternatieve Kunstroute//pARTout’ zoekt deurgrepen in keramiek of met een geëmailleerd plaatje, typisch voor de jaren 60 en 70. En daar kunt u bij helpen!
Voor de vijfde keer op rij staat de maand maart gelijk aan Black History Month, een initiatief over de veerkracht van de zwarte gemeenschappen in heden en verleden.
Het Agentschap Integratie en Inburgering en FARO nemen u op 9 juni 2022 mee langs de mogelijkheden. Schrijft u de datum in uw agenda?
De Brusselse werkgroep dekolonisatie van de openbare ruimte presenteert haar aanbevelingen.
Onder het label 'Museum Talks' organiseert het AfricaMuseum een reeks gesprekken die aansluiten bij exposities. In het kader van de expo ‘Mensentuin’ volgen ontmoetingen over omgaan met koloniale geschiedenis, racisme, black facing en meer.
Hoe vullen erfgoedorganisaties een meerstemmige aanpak in? Op 15 juni werd tijdens een webinar bekeken hoe de stap kan gezet worden van het ‘palaveren’ naar concrete acties en verandering. Een verslag.