Kent u de astronoom van de Chinese keizer?

ErfgoedApp Ferdinand Verbiest

De laatste week van de zomervakantie, dat vraagt ook om een laatste artikel in onze ErfgoedApp-zomerreeks. Vandaag nemen we u mee naar West-Vlaanderen, voor de tour ‘Astronoom van de Chinese keizer: Ferdinand Verbiest uit Pittem’. In het centrum van de gemeente bezoekt u de plekken die verwijzen naar Ferdinand Verbiest, de Pittemse jezuïet die naar China reisde en er astronoom van de Chinese keizer werd.

Dorpsfiguren

Kent u Ferdinand Verbiest niet? Dan helpt deze website u alvast verder op weg. Maar Pittem telt nog veel meer boeiende verhalen. Markante figuren zoals Jan Hoet en graaf Felix de Mûelenaere krijgen eveneens een plek in de wandeling. Na de tour wandelt u ook nooit meer zomaar langs de prachtige panden van rond de eeuwwisseling. Verschillende foto’s geven u een beeld van het leven achter de gevel.

Heel wat kansen

Ferdinand Verbiest

De initiatiefnemers van de tour zijn afkomstig uit de regio en wilden graag iets doen met de mooie en waardevolle gebouwen van hun gemeente. En hoewel Ferdinand Verbiest in het verleden reeds centraal stond in diverse initiatieven, was een digitale wandeling er nog nooit van gekomen. De ErfgoedApp biedt bezoekers bovendien de kans de geschiedenis van de gemeente op eigen tempo te ontdekken, zelfs wanneer het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest gesloten is. 

Werken in de ErfgoedApp

Vermits de initiatiefnemers al even vertrouwd waren met de ErfgoedApp en de app ook in hun eigen vrije tijd gebruiken, was de stap klein om zelf een tour uit te werken. Hun voornaamste tip? Zorg voor een goed gestructureerde aanpak van uw touridee, inclusief plan en scenario. Probeer bovendien alle info, tekst en foto’s op een eenduidige manier te integreren.

Zit u toch even vast? Vraag dan advies aan collega-gebruikers, bekijk de handleidingen of neem contact op met Bram Wiercx.

Praktisch

De wandeling start aan het Ferdinand Verbiestcentrum en is 1 km lang. Plan een uurtje wandeltijd in.

ErfgoedApp logo

Zelf een tour uitwerken in de ErfgoedApp? Ook dit najaar vinden er opnieuw verschillende workshops plaats. U leert er wat iBeacons zijn, we bekijken de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kunt gebruiken in de ErfgoedApp. Inschrijven kan hier.

Eerder in deze reeks

Foto cover: perslancering tour 'Astronoom van de Chinese keizer: Ferdinand Verbiest uit Pittem' in het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest (c) Patrick Vandenberghe

Foto midden: Ferdinand Verbiest via Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest

Michelle Van Meerhaeghe