Lanceer een erfgoedcrowdfunding met 'Geef om erfgoed'

campagnebeeld workshopreeks erfgoedcrowdfunding

Onder de koepel 'Erfgoed in de praktijk' organiseert FARO samen met Histories, Davidsfonds, Herita en PARCUM laagdrempelige avondcursussen die erfgoedvrijwilligers ondersteunen bij de organisatie van een activiteit voor evenementen zoals Erfgoeddag, Nachten van de Geschiedenis of Open Kerkendagen. Zo waren er al avondcursussen over het ontwikkelen van gezinsvriendelijke activiteiten of het interactief rondleiden van publiek. Hier vindt u een terugblik op de afgelopen vormingen.

Opleiding erfgoedcrowdfunding

Op zoek naar middelen voor uw kleinschalig erfgoedproject? Dan kan de vorming ‘Erfgoedcrowdfunding’ u wellicht op de sporen zetten.

Crowdfunding is vandaag een laagdrempelige en participatieve manier om projecten financieel mogelijk te maken. Bovendien gaat het daarbij over meer dan alleen geld verzamelen: crowdfunding kan er namelijk ook voor zorgen dat het publiek zich nauwer betrokken voelt bij uw erfgoed. Via het Geef om erfgoed-platform kunnen kleinschalige erfgoedprojecten in Vlaanderen en Brussel een oproep lanceren voor een financieel duwtje in de rug. Een ‘win-win’ dus. Maar hoe begint u eraan? Welke projecten hebben kans op slagen? En wat zijn de eventuele nadelen?

We ondersteunen erfgoedorganisaties en vrijwilligers die interesse hebben om hun erfgoedproject op het Geef om erfgoed-platform te plaatsen door infosessies, workshops en één-op-één begeleiding aan te bieden. 

  • Infosessie I Dinsdag 14 september, digitaal
  • Infosessie I Dinsdag 25 januari, digitaal
  • Vervolgworkshop I Zaterdag 9 oktober, Brussel
  • Vervolgworkshop I Dinsdag 22 februari en 8 maart, Gent of digitaal

Meer info en inschrijven

Workshop objectfotografie

In november en december organiseren we eveneens de vormingsreeks ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’. Tijdens deze basisworkshop objectfotografie leert u fotografie in te zetten voor uw activiteit of communicatie.

  • Maandagavond 8 november I Kasteel La Motte, Dilbeek Locatiepartner: Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei
  • Maandagavond 15 november I STeM, Sint-Niklaas Locatiepartner: Erfpunt Onroerend Erfgoed Waasland
  • Maandagavond 22 november I OC De Coorenaar, Waregem Locatiepartner: Davidsfonds Desselgem
  • Woensdagavond 1 december I Het Stadsmus, Hasselt
  • Woensdagavond 8 december I Herita, Antwerpen

Meer info en inschrijven

Foto cover: campagnebeeld workshopreeks erfgoedcrowdfunding

Michelle Van Meerhaeghe