Op digitale schattenjacht tijdens de Nachten van de Geschiedenis

Spaarvarken rijksstudio

Jaarlijks zet Davidsfonds een week lang geschiedenis in de kijker tijdens de Nachten van de Geschiedenis. Voor zijn 18e editie focust het evenement op een digitaal aanbod. Zo zet Davidsfonds alles in het werk om mensen ook dit jaar samen te brengen rond geschiedenis. Nog tot en met 14 maart organiseren heel wat Davidsfonds-afdelingen activiteiten over het centrale thema 'Schatten'.

Afdelingen brengen geschiedenis bij u thuis

Campagnebeeld Nachten van de Geschiedenis © Davidsfonds - Sam Vanallemeersch

Als alternatief voor de jaarlijkse bijeenkomsten organiseren verschillende lokale afdelingen een online activiteit. Zo slaan Davidsfonds Sint-Job en Davidsfonds Schoten de handen in elkaar om u het verhaal te brengen van de Olympische Spelen in 1920 in Antwerpen. Of trekt u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan de geocach wandelzoektocht van Davidsfonds Ieper. 

Het volledige programma ontdekt u hier.

Cultuurpartners en historici delen historische schatten

Een lens, een foto, een olielamp, een beeldje, een postzegel en een ziekenzaal … Wat maakt ze tot een historische schat? Ontdek het verhaal achter deze voorwerpen in korte filmpjes door cultuurpartners, historici en docenten op het filmplatform van Nachten van de Geschiedenis.

Twee keer Nachten van de Geschiedenis in 2021

Uitzonderlijk dit jaar volgt er nog een tweede editie van Nachten van de Geschiedenis. Van 8 tot en met 14 november 2021 nodigt Davidsfonds u opnieuw uit om samen geschiedenis te beleven. 

Op zoek naar meer duiding? Neem dan contact op met Margot Thysens, stafmedewerker evenementen Davidsfonds. Dat kan via Margot.Thysens@davidsfonds.be of 016 31 06 72.

Foto's: 

  • Spaarvarken en spaarbankboekje door Frans Everbag, 1915, brush, 120mm × 175mm. Publiek domein via Rijksstudio
  • Campagnebeeld Nachten van de Geschiedenis © Davidsfonds - Sam Vanallemeersch
Michelle Van Meerhaeghe