Zeg het met kleur! Nieuwe 'Dit is erfgoed'-stiften als bedankjes voor de Erfgoeddag(-week)

Stift 'Dit is erfgoed' - Erfgoeddag promotiemateriaal

Erfgoeddag maakt school, en doet dat dit jaar ook met haar promotiemateriaal. We ontwikkelden speciaal voor deze editie gele fluostiften, voorzien van het opschrift 'Dit is erfgoed’. Zo toont u meteen hoe divers en dynamisch het begrip kan geïnterpreteerd worden. Is dit wel erfgoed? Waarom wel/niet? Zou het dat ooit kunnen worden?  

Waarom stiften? 

Bij de start van het nieuwe schooljaar mag het niet ontbreken: een pennenzak met nieuwe potloden, een gom en een lat. En met wat geluk zat daar op 1 september zelfs een stift tussen! 

Wat is erfgoed voor u? U kunt de stiften als volgt inzetten in een schoolcontext. 

Tijdens uw bezoek aan een klas

Gebruik de stiften als opener van uw Erfgoedklasbakuurtje. Brainstorm over volgende thema’s met behulp van de stiften en een blad papier.  

  • Wanneer is iets erfgoed volgens de leerlingen?  
  • Aan welke criteria moet het volgens hen voldoen?  
  • Wat zouden de leerlingen later aan hun kleinkinderen willen vertellen over hun schooltijd?  
  • Welke verhalen (immaterieel) of objecten zouden ze zeker willen tonen?  
  • Wat vinden ze zelf de moeite waard om te bewaren?  

Wanneer leerlingen langskomen in uw organisatie

Geef de leerlingen een tastbare herinnering mee na hun bezoek. Een stift die ze bij elk vak kunnen gebruiken, en die de brug maakt over verschillende lesdomeinen heen. 

Als ondersteuning bij uw publieksactiviteiten op zondag

Gebruik de stiften om uw Erfgoeddagbezoekers op zondag te tellen, als bedanking voor uw medewerkers nadien of om tijdens gegidste rondleidingen mee aan de slag te gaan.  

Praktisch 

De stiften worden verkocht aan 80 cent per stuk (4 euro voor vijf stiften). U kunt de stiften bestellen via de Erfgoeddagwebshop.  

Een tip: bundel uw bestelling of spreek met collega-organisaties in de regio af om de bestelling samen te plaatsen. Zo bespaart u handlings- en verzendingskosten

Hoe zet u uw Erfgoeddagactiviteiten in de kijker?  

Campagnebeeld Erfgoeddag

Heeft u al nagedacht over hoe u uw Erfgoeddag-activiteit de komende weken zal bekendmaken bij het publiek? FARO verzorgt de communicatie op nationale kanalen. Wilt u dat uw aanbod ook lokaal opvalt in het straatbeeld? FARO ontwikkelde samen met drukkerij Artoos een besloten webshop voor het campagnemateriaal van Erfgoeddag. Daarin kunt u zowel gepersonaliseerd drukwerk (affiches, flyers, postkaarten) als stockproducten (buttons, vlaggen, pijlen, stickers) bestellen.

  • U kunt het gepersonaliseerd drukwerk bestellen tot en met 3 maart 2022.
  • Stockproducten kunnen besteld worden tot 15 april 2022.

Bekijk de producten.

Foto's: Gele fluostift 'Dit is erfgoed' © FARO // Campagnebeeld Erfgoeddag 2022 door Flore Deman © FARO

Michelle Van Meerhaeghe