De Week van de Smaak 2008 brengt een mand vol lekkers
Vanaf vandaag is het volledige programma van de Week van de Smaak 2008 online te bekijken. De Week van de Smaak 2008 vindt plaats van 13 tot 23 november en presenteert meer dan duizend activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Het cultureel evenement nodigt iedereen uit tien dagen te genieten van smaak en eetcultuur. Frankrijk is het gastland van deze derde editie, Lier is de Stad van de Smaak 2008 en Guy Van Cauteren, chef van restaurant ’t Laurierblad, is de peter van de Week van de Smaak 2008. De programmabrochure telt voortaan vijf provinciale edities. Deze gratis proefboeken kun je afhalen in alle bibliotheken, in de boekhandels van Fnac, Club en Colibro, in de winkels van Spar en Foodmaker en bij de organisatoren. De Week van de Smaak is een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux in samenwerking met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.
Een mand vol lekkers
Bijzondere
proeverijen, lekkere uitstappen, literaire feestmaaltijden en heerlijke
optredens laten Vlaanderen kennis maken met culinair erfgoed in al zijn
aspecten. Het programma van de Week van de Smaak groeide na amper drie
edities uit tot een breedgedragen, diverse en evenwichtige verzameling
activiteiten. Het kwaliteitscomité, dat instaat voor de inhoudelijke
bewaking van het programma van de Week van de Smaak, zet dit jaar voor
de eerste keer per provincie een tiental acties in de kijker. Deze
smaakmakers krijgen een pluim omwille van hun originaliteit,
samenwerking, sterke inhoud, bijzondere doelgroep, … Alle smaakmakers
zijn te bekijken in de proefboeken, op www.weekvandesmaak.be en in het persdossier.
Nieuwsgierig naar meer? Download het volledige persbericht.