De Week van de Smaak 2008 brengt een mand vol lekkers

Campagnebeeld Week van de Smaak 200916 oktober 2008, start publiekscampagne Week van de Smaak 2008

Vanaf vandaag is het volledige programma van de Week van de Smaak 2008 online te bekijken. De Week van de Smaak 2008 vindt plaats van 13 tot 23 november en presenteert meer dan duizend activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Het cultureel evenement nodigt iedereen uit tien dagen te genieten van smaak en eetcultuur. Frankrijk is het gastland van deze derde editie, Lier is de Stad van de Smaak 2008 en Guy Van Cauteren, chef van restaurant ’t Laurierblad, is de peter van de Week van de Smaak 2008. De programmabrochure telt voortaan vijf provinciale edities. Deze gratis proefboeken kun je afhalen in alle bibliotheken, in de boekhandels van Fnac, Club en Colibro, in de winkels van Spar en Foodmaker en bij de organisatoren. De Week van de Smaak is een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux in samenwerking met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.

Een mand vol lekkers
Bijzondere proeverijen, lekkere uitstappen, literaire feestmaaltijden en heerlijke optredens laten Vlaanderen kennis maken met culinair erfgoed in al zijn aspecten. Het programma van de Week van de Smaak groeide na amper drie edities uit tot een breedgedragen, diverse en evenwichtige verzameling activiteiten. Het kwaliteitscomité, dat instaat voor de inhoudelijke bewaking van het programma van de Week van de Smaak, zet dit jaar voor de eerste keer per provincie een tiental acties in de kijker. Deze smaakmakers krijgen een pluim omwille van hun originaliteit, samenwerking, sterke inhoud, bijzondere doelgroep, … Alle smaakmakers zijn te bekijken in de proefboeken, op www.weekvandesmaak.be en in het persdossier.

Nieuwsgierig naar meer? Download het volledige persbericht.

pers
eetcultuur
smaakcultuur
week van de smaak
Evenement