Persbericht: Guy Van Cauteren is de nieuwe peter van de Week van de Smaak

Logo Week van de SmaakBert Anciaux roept Vlaanderen op om activiteiten te bedenken rond smaak en eetcultuur

Vlaams minister Bert Anciaux stelde op een lentepicknick Guy Van Cauteren voor als nieuwe peter van de Week van de Smaak. Van 13 tot 23 november 2008 zullen Vlaanderen en Brussel voor de derde keer kunnen genieten van dit cultureel evenement rond smaak en eetcultuur. Frankrijk is het gastland van de Week van de Smaak 2008 en Lier is de Stad van de Smaak 2008.

Doe mee aan de Week van de Smaak!
Gemeenten, verenigingen, scholen, bedrijven, restaurants, … iedereen wordt opgeroepen om samen te werken en Vlaanderen te verwennen met creatieve ideeën en originele acties rond smaak en eetcultuur. Inschrijven kan tot 15 juni via de nieuwe online inschrijvingsdatabank. Past de actie binnen het charter van de Week van de Smaak, dan wordt die opgenomen in het officiële programma. Inspiratie, inhoudelijke suggesties, praktische tips en alle info over wedstrijden en speciale acties zijn te vinden in de gratis informatiegids die is aan te vragen via info@metsmaak.be of +32 (0)2 243 13 50.

Een kookboek voor en door kinderen
De nieuwe peter Guy van Cauteren roept kinderen op om hem te vertellen waarom ze sommige dingen echt niet lekker vinden, en andere wel. Hoe maakt mama het lekker klaar? Kinderen die hun verhalen opsturen naar info@eetiket.be of naar Week van de Smaak, Priemstraat 51, 1000 Brussel, maken kans om met hun verhaal, gerecht en foto te verschijnen in een kinderkookboek dat we voorstellen tijdens de Week van de Smaak.

Bestellen van de informatiegids, info van algemene aard of info over speciale acties:
website Week van de Smaak, info@metsmaak.be, +32 (0)2 243 13 50
Inschrijven van 21 april tot 15 juni via de online inschrijvingsdatabank.

pers
eetcultuur
smaakcultuur
week van de smaak
Persconferentie