Stel uw vraag aan de nieuwe FARO-directeur

Lachende man, Jan Chalon, 1748-1795. Ets en droge naald. Publiek domein, via Rijksstudio

Op 3 januari startte Olga Van Oost als algemeen directeur van uw erfgoedsteunpunt. In het volgende nummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed kunt u een uitgebreid interview met haar lezen. Beter nog: ook ù kunt een vraag (of meerdere vragen) aan haar stellen.

Sinds maart 2019 vaart faro – het tijdschrift dus – een nieuwe koers. Na een jaar van voorbereidingen, overleg en wikken en wegen lanceerden we een compleet nieuw blad. Met een nieuwe vormgeving, nieuwe rubrieken en meer behapbare artikels. Daarnaast hechtten we (en hechten we nog steeds) erg veel belang aan de leesbaarheid en de relevantie van de artikels die we publiceren. Zoals in het edito van dat eerste nummer te lezen was, parafraserend: "bij ons gaat het om ù".

We maken het blad immers voor u. En tot onze grote vreugde vertaalt die aanpak zich niet alleen in een stroom positieve en bemoedigende reacties, maar ook … in een stijging van 12% van de betalende abonnementen. De voorbije tien jaar bleef dat aantal grotendeels stabiel, weliswaar met lichte fluctuaties. Deze stijging is dus opvallend. We leiden eruit af dat de nieuwe koers aanslaat.

Vragen staat vrij

Maar terug naar de les. Uiteraard kan de faro-redactie massa’s vragen verzinnen voor onze nieuwe directeur. Maar misschien heeft u, beste lezer, wel een vraag voor Olga? Over leven en werk, visie op de missie of taken van FARO? Of, waarom niet, over haar opvattingen en ideeën over cultuur? Enzovoort.

Als dat zo is, dan kunt u die vraag / vragen stellen via roel.daenen@faro.be, en graag tegen uiterlijk 1 februari. Wij leggen ze allemaal voor aan Olga, waarna zij beslist op welke ze in het interview antwoordt. Het resultaat leest u in het lentenummer van faro, zo rond de 21e maart.

Meer info over faro vindt u op onze website. Lees de aankondiging van het aantreden van Olga Van Oost als algemeen directeur van FARO, eerder op deze website.

Afbeelding: Lachende man, Jan Chalon, 1748-1795. Ets en droge naald. Publiek domein, via Rijksstudio

Roel Daenen