U doet toch ook mee aan Wiki Loves Heritage?

Aalst Carnaval, Selcenc via Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Op 1 juli gaat de nieuwe editie van Wiki Loves Heritage van start. Tot 1 november kunnen erfgoedbeheerders en -organisaties, erfgoedgemeenschappen en -liefhebbers, fotografen en Wikipedianen deelnemen en samen erfgoed online ontsluiten onder een vrije licentie.

Door te werken met vrije licenties kan iedereen de beelden gebruiken, op Wikipedia en daarbuiten. Bovendien bereikt u zo een breed en nieuw publiek en verhogen we samen de bekendheid van het erfgoed in Vlaanderen, Brussel en de rest van België.

Wikipedia is een van de meest gebruikte en gekende websites ter wereld. Veel collectiebeherende organisaties wereldwijd werken nu al samen met Wikimedia: van de British Library tot het Tropenmuseum in Amsterdam. Wiki Loves Heritage wil de online aanwezigheid én zichtbaarheid van erfgoed in Vlaanderen verhogen. Om het initiatief kracht bij te zetten, is er ook een fotowedstrijd aan gekoppeld. De fotowedstrijd is een uitnodiging voor erfgoedorganisaties en -beheerders om zich open te stellen voor fotografen – zowel amateurs als professionals.

Deelnemen is heel eenvoudig. De procedure wordt helder uitgelegd op deze Wikipagina. U kunt er ook de resultaten van de voorbije edities bekijken.

Foto: Aalst Carnaval, Selcenc via Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0.

Roel Daenen
Trefwoorden
Communicatie en promotie
Publiekswerking en participatie
Type
Evenement
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector