Oproep: vrijwilligersverenigingen gezocht voor evaluatie Erfgoeddag

inspiratiesessie Erfgoeddag 2020 in boekenhuis Theoria, Kortrijk © FARO

Erfgoeddag vierde dit jaar haar 20e verjaardag. Hét moment om het format van deze feestdag voor cultureel erfgoed grondig te evalueren. Beantwoordt het evenement nog steeds aan de doelstellingen? En waarin kan het groeien? 

Samen met het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Profacts ging FARO de opdracht aan om deze evaluatie uit te voeren. Hoe we dit opzetten en structureren, kon u eerder al lezen in dit blogbericht.

Op naar fase twee: focusgroepen

Na een succesvolle eerste online vragenlijst – bedankt aan alle invullers! – gaat binnenkort de tweede fase van start. Eind november vinden er vier focusgroepen plaats. Daarin zullen zowel coördinatoren, professionele erfgoedorganisaties als vrijwilligersverenigingen worden samengebracht om de feedback op de vragenlijsten beter te begrijpen. 

Onder leiding van moderatoren van Profacts zal er op zoek gegaan worden naar initiatieven om Erfgoeddag verder te verbeteren. Wat kan er beter? Maar vooral: hoe kan dat beter? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Erfgoeddag future-proof is en goed de volgende 20 jaar kan inzetten? Wat is er daarvoor nodig?

Voor deze focusgroepen zijn we specifiek nog op zoek naar leden van vrijwilligersverenigingen. Wil u graag vanuit uw ervaring met Erfgoeddag mee nadenken over de toekomst, samen met enkele collega's? Aarzel niet en meld u aan!

Het gesprek vindt online plaats op dinsdag 23 november 2021, van 18.15 tot 20.15 uur.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar saidja.steenhuyzen@faro.be met vermelding van:

  • uw naam,
  • de naam van de vrijwilligersvereniging waarvan u lid bent,
  • uw e-mailadres,
  • uw telefoonnummer.

De toekomst van Erfgoeddag

Eind 2021 levert Profacts zijn rapport op. FARO gaat er vervolgens verder mee aan de slag, ter voorbereiding van een nieuwe beleidsperiode. 

Ondertussen gaan ook de voorbereidingen voor Erfgoeddag 2022 uiteraard voort. De timing van het onderzoek houdt in dat we nog geen rekening kunnen houden met de resultaten hiervan voor deze Erfgoeddag-editie.

Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. De komende editie wordt éxtra bijzonder. Op zondag 24 april nodigen we het publiek uit om het erfgoed van dat verleden te komen ontdekken. Nadien koppelen we er een heuse Erfgoeddag-week voor scholen aan, van maandag 25 tot vrijdag 29 april. Meer weten over onze plannen en hoe u kan deelnemen? Lees dan zeker ook dit blogbericht.

Foto: inspiratiesessie Erfgoeddag 2020 in boekenhuis Theoria Kortrijk © FARO

saidja steenhuyzen
Vrije tags
erfgoeddag
Trefwoorden
Onderzoek en innovatie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Erfgoedverenigingen