Breng het religieus erfgoed mee in kaart

Religieus erfgoed inventariseren. Foto: © PARCUM

Hoe meet ik een kelk? Hoe fotografeer ik een kazuifel? Hoe beschrijf ik een communiebank? Als u voor de taak staat om een kerk te inventariseren, als vrijwilliger, freelancer of gemeentelijk functionaris, komen er nogal wat vragen naar boven. Vooral als er geen erfgoedcel is om u daarbij te ondersteunen.

Samen met FARO en het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert PARCUM daarom de Basiscursus inventariseren in een kerk. Deze cursus biedt een dagvullend programma met tal van praktische tips om in uw kerk te starten met het opstellen van een erfgoedinventaris. U leert de fijne kneepjes van het inventariseren.

In de voormiddag krijgt u een algemene inleiding over het inventariseren van religieus erfgoed. Aansluitend wordt de opgedane kennis getoetst tijdens een praktische oefening. In de namiddag gaan drie workshops dieper in op enkele specifieke aspecten: schade herkennen en voorkomen, een inventarisnummer aanbrengen en de erfgoedinformatie invoeren in het Erfgoedregister.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan digitaal deel op 6 mei of op 3 juni. Inschrijven kan via de website van PARCUM, deelnemen kost slechts 5 euro. 

Ook in het najaar zal de cursus opnieuw plaatsvinden, houdt daarvoor zeker de websites van PARCUM en FARO in het oog.

Foto: © PARCUM

Tine Hermans