Hoe organiseert u een coronaveilige Erfgoeddag? FARO presenteert gids

COVID-19. Foto: Марьян Блан | @marjanblan via Unsplash

Op zaterdag 24 en zondag 25 april viert de erfgoedsector de 20e editie van Erfgoeddag. Maar hoe weet u als Erfgoeddagdeelnemer of u een coronaveilige activiteit organiseert? FARO bundelt de richtlijnen in een handige informatiebrochure.

De gids, die u hier kunt downloaden, schetst de richtlijnen die u in acht moet nemen bij het organiseren van een Erfgoeddagactiviteit. U leest wat er mogelijk is voor binnen- en buitenactiviteiten en welke activiteiten u kunt opzetten voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Verder krijgt u ook tips over hoe u het maximum aantal plaatsen per locatie berekent, welke regels er gelden voor gegidste rondleidingen en hoe u veilig kunt tentoonstellen.

Meer weten? 

Op donderdag 1 april 2021 organiseert FARO samen met Erfgoed in de praktijk de infosessie Let's get digital! Hoe organiseert u een virusveilige Erfgoeddagactiviteit? Tijdens deze sessie reiken we u een aantal praktisch hulpmiddelen en inzichten aan waarmee u als organisator onmiddellijk aan de slag kunt. Deelnemen is gratis, inschrijven kan via deze link.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Zit u na het lezen van de gids nog met vragen? Consulteer voor meer informatie over de coronacrisis de pagina van FARO voor de cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed) en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We verwijzen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector.

Foto: COVID-19. Foto: Марьян Блан | @marjanblan via Unsplash

tine vandezande