De Digitale Week gaat morgen van start

Winnaars e-award 2013

Morgen start de Digitale Week. Deze loopt van 20 tot en met 26 april. De Digitale Week is een sensibiliseringscampagne in heel Vlaanderen die de digitale kloof, mediawijsheid en e-inclusie in de kijker stelt.

Ilse Mariën, onderzoekster iMinds-SMIT van de VUB, was vandaag te gast bij Jan Hautekiet. "1 op 5 huishoudens heeft geen pc. Als je niet mee bent, mis je enorm veel kansen op veel levensdomeinen. Dat is erg jammer. De helft van de 65-plussers heeft geen computer. Dat is veel." Heeft internet meer en meer te maken met sociale verbondenheid? Is de digitale generatie een mythe? Hoe digitaliseer je op een goede manier? Op deze en vele andere vragen wil de Digitale Week graag een antwoord geven.

De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw. Met al je vragen kan je terecht bij rob.declerck@linc-vzw.be of 016  31 66 08. Het publieksluik van de Digitale week staat online en vind je op www.digitaleweek.be. Je ziet er linksbeneden ook het Erfgoeddaglogo en dat is niet toevallig. Veel Digitale Weekactiviteiten vinden ook op Erfgoeddag plaats. Digitaliseren van ons erfgoed is immers erg belangrijk. Erfgoed en de digitale wereld gaan dus hand in hand. Op www.erfgoeddag.be zijn de activiteiten die kaderen in de Digitale Week voorzien van een paars Pacmannetje.

Bekijk hier het overzicht van de activiteiten die een brug bouwen tussen Erfgoeddag en de Digitale Week
 

Foto: de winnaars van de E-award 2013 - bron: Recup pc van digitaal.talent@gent (Digipolis)

Stagiaires bij Mediaraven vroegen zich af hoe de digitale wereld een plaats krijgt in 2070 en maakten er een filmpje over:

Vrije tags
Digitale Week