De tijd stond stil in Parijs sinds... WOII

appartement mevrouw De Florian

Rond de Tweede Wereldoorlog vluchtte mevrouw De Florian uit haar appartement in Parijs. De rest van haar leven betaalde zij netjes de huur, maar keerde nooit terug naar het appartement. Toen ze op 91-jarige leeftijd overleed, ontdekten haar erfgenamen het vergeten appartement.


Terug naar de jaren 40
Het appartement is als het ware een tijdmachine terug naar de jaren veertig. Zo’n zeventig jaar lang is er nooit iemand binnen geweest. Tussen alle oude stoffige spullen bevond zich ook een schilderij van de bekende kunstenaar Giovanni Boldini, een van de belangrijkste schilders uit de belle époque. Op het schilderij staat de oma van De Florian afgebeeld, de muze van Boldini. Het schilderij werd later voor 2,3 miljoen euro geveild. 


Morgen is het... Erfgoeddag
Als bovenstaand verhaal niet perfect past in het thema van Erfgoeddag 2013, weten we het ook niet meer. Morgen stoppen we de tijd en dat met maar liefst meer dan 750 activiteiten. Hebben jullie er zin in? Neem als de bliksem een kijkje op www.erfgoeddag.be en stippel je eigen programma uit.

Neem je je smartphone mee? Tag dan je foto's met #erfgoeddag. Uiteraard zijn foto's genomen met een klassiek fototoestel ook steeds welkom. Je foto's kan je namelijk ook gewoon mailen naar info@erfgoeddag.be. En wie weet vind je ze binnenkort op onze website en andere communicatiekanalen.

We wensen je alvast een aangename, leerrijke en fantastische Erfgoeddag toe. 
 

Meer lezen over het appartement in Parijs?
- Parisian flat containing €2.1 million painting lay untouched for 70 years
- Dit appartement in Parijs heeft stilgestaan sinds WOII

 

Vrije tags
schilderij
tijd
tijdmachine