Een reis doorheen de tijd: Erfgoeddag in de bib

illustratie uit Lowie en het mysterieuze boek (detail)

Zowel Erfgoeddag als de Jeugdboekenweek zetten in 2013 de tijd centraal. Dit lijkt ons een uitgelezen kans om cultureel erfgoed en kinderboeken op een unieke manier met elkaar in contact te brengen. Een auteurslezing in het museum, een boekenhoek in het archief of de erfgoedbibliotheek… of misschien kan je een activiteit ontwikkelen rond het spannende vervolgverhaal ‘Loewie en het mysterieuze boek’.

Dit historische vervolgverhaal werd speciaal naar aanleiding van de Jeugdboekenweek geschreven door jeugdauteur Kristien Dieltjens en geïllustreerd door Benjamin Leroy. In de Bib ontdekt Loewie een mysterieus boek dat hem meeneemt in de tijd. Hij belandt in de prehistorie waar hij de opdracht krijgt om man te worden en naar het bos van de holenbeer te gaan. Loewie wil dolgraag terug bij zijn opa en zusje Janne in 2013 geraken. Hiervoor moet hij eerst een reeks tijdvakken doorlopen, door allerlei raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren. Zo komt hij terecht in een piramide bij de Egyptenaren, bij Odysseus en de Grieken, op een Vikingschip, moet hij ridder worden, daagt Christoffel Colombus hem uit… De ontwapenende kijkprenten tonen telkens een landschap vol historische details.
 
Elke hoofdbibliotheek ontvangt via Locus dit vervolgverhaal als een set van 9 tweeluiken. Bij deze tweeluiken hoort ook een speluitleg en een overzicht van mogelijke opdrachten. Dit pakket werd speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de Jeugdboekenweek en is zeker ook bruikbaar op Erfgoeddag. Ga dus zeker bij de bibliotheek in je buurt langs en ontwikkel samen een mooie Erfgoeddagactiviteit. Of misschien kan de bibliotheek haar activiteit(en) van de Jeugdboekenweek op Erfgoeddag herhalen. 
 
Voor meer informatie over de Jeugdboekenweek, neem een kijkje op www.jeugdboekenweek.be
Hier kan je ook het vervolgverhaal in hoge resolutie ophalen zodat je eventueel zelf panelen in elkaar kan knustelen. 
 
 

Jeugdboekenweek is een project van Stichting Lezen en wordt gesteund door de Vlaamse overheid en staat onder de hoge bescherming van H. K. H. Prinses Mathilde. 

 

Vrije tags
tijd
bibliotheek
jeugdboekenweek