Inschrijvingsperiode Erfgoeddag 2013 afgerond | En wat nu?

verkeersbord opgelet werken

Activiteiten inschrijven voor Erfgoeddag 2013 is niet meer mogelijk. Vrijdag werd immers de inschrijvingsperiode afgesloten. Op 19 december vindt de eerste ronde van het Kwaliteitscomité plaats. Dit 'Kwaliteitscomité' heeft een belangrijke functie in de kwaliteitsbewaking van het evenement. Eerst en vooral worden activiteiten opgespoord die ofwel onvoldoende beantwoorden aan de Algemene voorwaarden van Erfgoeddag, ofwel onduidelijk geformuleerd zijn. De eerste ronde van het Kwaliteitscomité is er dus om deze voorstellen in kaart te brengen en daarop te reageren.

Kandidaat-deelnemers die na het Kwaliteitscomité een mail van de coördinatiecel Erfgoeddag ontvangen, kunnen hun activiteit nog bijsturen. Kandidaat-deelnemers die in hun gemeente, stad of regio een lokale coördinator hebben, kunnen bij hem of haar terecht voor raad. In de mail staat ook omschreven waar precies het schoentje knelt. Kandidaat-deelnemers die hier vragen over hebben, kunnen vanzelfsprekend terecht bij de coördinatiecel Erfgoeddag. Organisaties die geen mail hebben ontvangen n.a.v. het Kwaliteitscomité, hoeven niets te doen. Geen nieuws, is goed nieuws in deze.
 

Revisorperiode en definitief programma

De lokale coördinatoren kunnen ingediende activiteiten tussen 20 december 2012 en 28 januari 2013 nog bijsturen. Kandidaat-deelnemers die  geen lokale coördinator hebben in de stad of gemeente, overleggen rechtstreeks met de coördinatiecel Erfgoeddag. 
 
Elke lokale coördinator krijgt een mail toegestuurd met een overzicht van de ingediende activiteiten uit zijn/haar gemeente. Enkel via deze mail kan een lokale coördinator een activiteit aanvullen en aanpassen waar nodig. Het is dus belangrijk dat je als lokale coördinator deze mail goed bijhoudt. Na het aanpassen van een activiteit dient de lokale coördinator de activiteit opnieuw in en ontvangt zowel de deelnemer, de lokale coördinator, de regio coördinator (indien van toepassing, als de coördinatie Erfgoeddag een bevestigingsmail. 
 
Let wel, het is enkel de lokale coördinator die wijzigingen kan aanbrengen. Kandidaat-deelnemers kunnen zelf niets meer wijzigingen. Iedereen die een activiteit heeft ingeschreven kan zijn gegevens nog raadplegen via de link die onderaan de bevestigingsmail van je inschrijving genoteerd staat. 
 
De tweede ronde van het Kwaliteitscomité vindt plaats op 31 januari. Dan wordt definitief beslist over de opname van de voorstellen in het programma van de volgende editie van Erfgoeddag. Het is overigens ook tijdens deze tweede (en laatste) ronde van het Kwaliteitscomité dat de ‘Speciale vermeldingen’ worden toegekend. Organisaties die zo’n vermelding in de wacht slepen, worden hiervan snel verwittigd.
 
 
afbeelding:
verkeersbord 'opgelet werken' 
 
Vrije tags
inspiratiedag Erfgoeddag 2009
kwaliteitscomité
revisorperiode
lokale coördinator