Consciencebibliotheek leert u slimmer zoeken op het web

Louis Apol, Gezicht op een ijsberg in de Noordelijke IJszee, 1880. Rijksmuseum via Rijksstudio, publiek domein.

Nu we met z'n allen volop thuiswerken, neemt ook onze online activiteit zienderogen toe. We surfen, zoeken en klikken erop los. En meteen stuiten we op onze beperkingen. Want hoe vindt u nu dat ene archiefstuk of artikel dat u nodig hebt om uw onderzoek te vervolledigen? Ziet u door de bomen het digitale bos niet meer? Het leeszaalteam van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience helpt u op weg.

De bibliotheekmedewerkers brengen u wekelijks een zoektip voor online onderzoek. U leert zo onder meer dat er wel degelijk nog een leven buiten Google bestaat, en verneemt bovendien waarom 'in beweging blijven' belangrijk is, ook op het internet. Samen met de zoektips maakt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ook haar beproefde workshops Slimmer zoeken op het web en Zoeken in online krantenbanken online beschikbaar. De bibliotheek hoopt daarmee een bredere informatiegeletterdheid te stimuleren bij haar leeszaalgebruikers, maar ook bij leerlingen en leerkrachten, studenten, docenten, genealogen, heemkundigen en alle andere geïnteresseerden.

Benieuwd naar welke tips de Erfgoedbibliotheek zoal voor u in petto heeft? U vindt een overzicht via deze link.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Bent u professioneel of vrijwillig aan de slag in de cultureel-erfgoedsector en bent u op zoek naar informatie over de coronacrisis? Surf dan snel naar faro.be/corona, een themapagina waarop u alle relevante informatie gebundeld terugvindt. 

Foto: Louis Apol, Gezicht op een ijsberg in de Noordelijke IJszee, 1880. Rijksmuseum via Rijksstudio, publiek domein.

Annemie Vanthienen