De nacht betovert en ontsluiert, spreekt tot de verbeelding en nodigt uit. Maar bovenal is de nacht een ideaal moment om een straf verhaal te lezen of te vertellen.
De 20e editie van Erfgoeddag, op zaterdag 24 én zondag 25 april, wordt ongetwijfeld bijzonder. Niet alleen door de strenge coronamaatregelen, maar – vooral – door de kwaliteit van het aanbod. Benieuwd naar het programma?
De EDUbox is een gratis educatief concept van VRT NWS dat jongeren uit het middelbaar onderwijs laat kennismaken met één bepaald maatschappelijk thema.
Op zaterdag 24 en zondag 25 april viert de erfgoedsector de 20e editie van Erfgoeddag. Maar hoe weet u of u een coronaveilige activiteit organiseert? FARO bundelt de richtlijnen in een handige informatiebrochure.
Voor een danstheaterproject op een bijzondere erfgoedlocatie zijn Erfgoeddag, Dag van de Dans, Cultuurcentrum Hasselt en Stad Hasselt op zoek naar jongeren tussen 15 en 25 jaar met een passie voor dans en theater.
Corona blijft ons leven bepalen. Om iedereen voldoende kans te geven zijn of haar Erfgoeddagactiviteit te registreren, besliste FARO samen met de erfgoedcellen om de inschrijvingsperiode te verlengen tot 18 januari 2021.
Drie partners, CBE Brusselleer, KMSKB en Wablieft slaan de handen in elkaar en presenteren u 'Je ziet altijd meer', een kunstpublicatie op maat van volwassenen die moeite hebben met lezen.
Een plek waar volksdansers elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en samen dansen, dat is 'Rendez-vous'. Het is ook een plek om plannen te smeden: over een mogelijke Erfgoeddag-deelname, bijvoorbeeld.
Hoe promoot u uw erfgoedactiviteit? En hoe zorgt u ervoor dat mensen investeren in uw erfgoedproject? Het antwoord verneemt u dit najaar in een reeks digitale vormingen.
Zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 staat Erfgoeddag in het teken van ‘De Nacht’. Wilt u uw bezoekers laten proeven van dit boeiende thema? Dien uw activiteit dan uiterlijk maandag 18 januari in.
In aanloop naar Erfgoeddag 2021 organiseert FARO dit najaar vijf inspiratiesessies. We trekken volledig de digitale kaart en bieden u verspreid over de maand oktober vijf goedgevulde sessies boordevol tips, inspiratie en handige weetjes.
Bekend en minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien, zoveel is zeker. Op zondag 13 september zwaaien de deuren van honderden monumenten in Vlaanderen voor u open. Fysiek of digitaal: er is voor ieder wat wils.