Digitaal leiderschap in de cultuursector | Opleiding

De impact en snelheid van digitalisering vragen een specifieke strategie en leiderschapskwaliteiten. Deze opleiding focust op de competenties en expertises die belangrijk zijn om digitaal leiderschap op te nemen in een snel veranderende maatschappij. Na het volgen van de opleiding hebt u een digitale strategie voor uw organisatie.

De opleiding

  • is inhoudelijk specifiek gericht op de brede cultuursector.
  • biedt onderlinge kennisuitwisseling en persoonlijke coaching.
  • combineert theorie en praktijk.

Deze opleiding is voor alle leidinggevenden uit de brede cultuursector die de ruimte, bevoegdheden en instrumenten hebben om het voortouw te nemen in de digitale transformatie van de organisatie.

Programma

Het opleidingstraject bestaat uit een aantal masterclasses (najaar 2020), een bootcamp (februari 2021) en individuele coaching.

Een volledig en gedetailleerd overzicht van het programma vindt u via deze link. Op de website digitaleleiders.be vindt u daarnaast ook meer informatie over de prijs van het traject, de lesgevers en hoe u zich kandidaat kan stellen. 

De opleiding wordt georganiseerd in opdracht van het departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid. De coördinatie van de opleiding gebeurt door Cultuurconnect, die voor de opleiding samenwerkt met diverse partners in en uit de cultuursector.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Diverse locaties

Elders op FARO

We beleven met z'n allen bijzonder vreemde tijden. Veel museum- en erfgoedmedewerkers werken van thuis uit. Daardoor heeft FARO beslist ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...